Najbolji teniseri sveta zadržali su istovetne pozicije kao i protekle sedmice na ATP listi od ponedeljka što je osnova za žreb turnira na Olimpijskim igrama u Londonu koji će biti održan u četvrtak u 11.00. Tako je Novak Đoković ostao na drugoj poziciji sa 75 bodova zaostatka za Švajcarcem Rodžerom Federerom, pa će biti i drugi od 16 nosilaca na žrebu u teniskom kompleksu Vimbldona.

Janko Tipsarević ostao je osmi reket sveta, s tim da će se on, kao i ostali igrači pomeriti za po jedno mesto na žrebu s obzirom na to da na olimpijskom turniru neće učestvovati branilac zlatne medalje Španac Rafael Nadal. I treći teniser naše zemlje Viktor Troicki ostao je na prošlonedeljnoj 30. poziciji, dok je jedina promena napredak Argentinca Huana Monaka koji je skokom od četiri pozicije došao na 10. mesto ATP liste.

Kada su u pitanju dame, Ana Ivanović je zadržala 12. mesto WTA liste, dok je Jelena Janković otišla korak unazad pa je od ponedeljka 20. na svetu. Nazadovala je i Bojana Jovanovski za dva mesta i sada je 97. igračica sveta. Među prvih 10 u ženskoj konkurenciji nije bilo promena, pa je Beloruskinja Viktorija Azarenka i dalje prva igračica sveta ispred Poljakinje Agnješke Radvanske i Ruskinje Marije Šarapove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari