Postavljen kamen temeljac za izgradnju dve nove klinike Kliničko bolničko univerzitetskog centra Kosova 1Foto: Pixabay/Valelopardo

Ministar zdravstva Kosova Arben Vitia i direktor Kliničko bolničko univerzitetskog centra Kosova (KBUCK) Iljvir Azizi postavili su danas kamen temeljac za izgradnju dve nove zgrade za dve klinike, za hemato-onkologiju i nefrologiju.

Vitia je tom prilikom rekao da će se kroz tu investiciju građanima pružiti kvalitetnije usluge i naglasio da će uskoro biti dodata i usluga plazmafereze, a nastavlja se i posvećenost pružanju usluge biopsije bubrega, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Po prvi put, u novoj Klinici za hemato-onkologiju, biće omogućena transplantacija koštane srži kod akutnih leukemija, što je usluga koja još nije dostupna na Kosovu tako da pacijenti više neće morati da traže lečenje u inostranstvu za autolognu transplantaciju koštane srži.

„Sa površinom od 3.760 kvadratnih metara i modernim prostorima za pacijente, vrednost investicije za ove dve klinike je 4,3 miliona evra“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari