Novosagrađene osnovne škole „Ćamil Sijarić“ i „Meša Selimović“ u Novom Pazaru, konačno će početi da rade 1. septembra. Ministarstvo prosvete Srbije dalo je saglasnost za njihovo umrežavanje. Škole će imati po 24 odeljenja i njihov početak rada značiće rasterećenje za četiri osnovne škole koje sada rade u tri smene.

OŠ „Ćamil Sijarić“ primiće učenike koji su nastavu pohađali u osnovnim školama „Rifat Burdžović Tršo“ i „Vuk Karadžić“, a škola „Meša Selimović“ rasteretiće osnovne škole „Bratstvo“ i „Aleksandar Stojanović Leso“. Izgradnju škole „Ćamil Sijarić“ u krugu bivše Fabrike obuće „Ras“, sa više od 1,7 miliona evra, finansirala je Turska agencija za razvoj (TIKA), a izgradnju škole „Meša Selimović“ kod Petrove crkve finansiralo je Ministarstvo prosvete.

U proteklih godinu dana početak rada novih škola više puta je najavljivan „uskoro“. Takve informacije davao je bivši ministar prosvete Tomislav Jovanović. Zvaničnici iz lokalne samouprave su tvrdili da su oni ispunili svoj deo obaveza i da je na potezu nadležno ministarstvo. Osim što obe škole nisu imale odobrenje za rad, školi kod Petrove crkve nedostajao je kompletan nameštaj.

Uklonjene prepreke

Mensur Memić, načelnik Školske uprave u Novom Pazaru, potvrđuje da su sve prepreke za početak novih škola otklonjene i one nesmetano mogu da počnu da rade 1. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari