Novi direktor Kancelarije SZO za Srbiju Fabio Skano 1Razgovor ministra Lončara sa dokrorima Kluge i Skano Izvor: Ministartvo zdravlja

Fabio Skano je novi direktor Kancelarije Svetske zdravstvene Organizacije za Srbiju, saopšilo je MInistarstvo zdravlja uz informaciju da je ministar Zlatibor Lončar danas razgovarao je sa direktorom SZO za Evropu doktorom Hansom Klugeom i doktorom Fabiom Skanom.

Doktor Кluge je istakao da je SZO, na osnovu dosadašnje izuzetno kvalitetne saradnje sa Ministarstvom zdravlja, odlučila da u našu zemlju pošalje stručnjaka sa dvadesetogodišnjim iskustvom u ovoj orgaanizaciji, koji će biti posebni izaslanik direktora SZO za ceo region Balkana.

„Novi direktor kancelarije SZO u Srbiji dr Skano će biti zadužen za čitav region, jer želimo da našu saradnju podignemo na još viši nivo i još jače radimo, zajednički u sprovođenju aktivnosti koje za cilj imaju kontrolu epidemije korona virusa u celom regionu“, kazao je Kluge, navodi se u saopštenju

Prema njegovim rečima, SZO će u narednom periodu u Srbiju poslati misiju najstručnijih i najrenomiranijih eksperata za imunizaciju kako bi doprineli podizanju broja vakcinisanih građana.

„Radićemo i na tome da region Zapadnog Balkana uključimo u finansijske mehanizme Evropske unije namenjene očuvanju javnog zdravlja i borbi protiv korona virusa“, istakao je Кluge.

Ministar Lončar je dr Fabiu Skanu poželeo dobrodošlicu i puno uspeha u radu u našoj zemlji, i zahvalio direktoru SZO dr Кlugeu na snažnoj podršci.

„Doktor Кluge je istinski prijatelj naše zemlje, i zahvalni smo mu na snažnoj podršci. Činjenica da će predstavnik SZO za ceo region biti direktor kancelarije SZO u Srbiji, dr Skano, dovoljno govori o tome koliko su aktivnosti naše zemlje u oblasti zdravstva prepoznate i vrednovane u Evropi. Pandemija korona virusa je i dalje u punom jeku, sve zemlje regiona imaju veliki broj javnozdravstvenih izazova, i moraćemo još više i još jače da radimo, zajedno sa ekspertima SZO, kako bismo virus pobedili“, istakao je ministar Lončar.

Ministar Lončar i predstavnici SZO su zahvalili dosadašnjem direktoru kancelarije SZO u Srbiji, dr Marijanu Ivanuši, na predanom i posvećenom radu tokom njegovog boravka u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari