Novi mandat za Mirsada Đerleka u Ministarstvu zdravlja 1Foto: Screenshot YouTube/ RTV Novi Pazar

Osnivač Sandžačke narodne partije (SNP), a sada član predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Mirsad Đerlek, ostaće na funkciji državnog sekretara u ministarstvu zdravlja, odlučeno je na poslednjoj sednici Vlade Srbije.

Đerlek, specijalista neurologije iz Novog Pazara, je na toj poziciji od avgusta 2020. godine, a ranije je bio pomoćnik tadašnjeg ministra turizma, trgovine i telekomunikacija Rasima Ljajića, zadužen za resor trgovine, usluga i politike konkurencije.

On je 2009. godine, nakon što je kao kadar Sandžačke demokratske partije (SDP) smenjen sa mesta gradonačelnika Novog Pazara, osnovao SNP, ali je njeno rukovođenje prepustio kako bi se učlanio u SNS, čiji je član predsedništva od novembra prošle godine.

Kao lider SNP bio je predsednik Skupštine Grada Novog Pazara, a od 2012. do 2018. godine i direktor Opšte bolnice u ovom gradu.

Tom zdravstvenom ustanovom je rukovodio tokom najveće krize izazvane epidemijom korona virusa, menjajući bolesnog vršioca dužnosti direktora Meha Mahmutovića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari