Novi Pazar: Na pregledima u ambulantama gužve, u bolnici rasterećenje 1Novi Pazar Foto: Senad Župljanin

Na kovid odeljenjima novopazarske Opšte bolnice, u poslednja 24 sata, smanjio se broj hospitalizovanih, ali je povećan broj pacjenata na respiratorima I kiseoničkoj terapiji.

Na bolničkom lečenju su 43 zaražena korona virusom. Životno su ugrožena tri pacijenta i oni su priključeni na respiratore. Jedan oboleli je na kiseoničkoj terapiji.

Zabrinjava podatak da u poslednjih desetak dana, na Ginekološk0-akušerskom odeljenu ima po nekoliko pozitivnih pacijentkinja.

Prethodnog dana, na bolničko lečenje je primljeno devetoro obolelih – četiri iz Raške, tri iz Novog Pazara i po jedan iz Sjenice i Ivanjice, a kući je otpušteno njih devetoro.

I juče su zabeležene velike gužve u kovid ambulantama i na testiranju. Lekari su pregledali 356 pacijenata – 210 bilo je na prvom pregledu sa simptomima zaraze, a 146 je bilo na kontroli.

Broj dnevno testiranih ne silazi ispod 300. Uz veliki procenat registrovanih novozaraženih. U utorak je testirano 311 osoba, kod 139 (43,4 odsto) potvrđena je infekcija koronom. Od toga, brzi antigenski testovi iz brisa nosa su 189. Pozitivnih je bilo 79 ili 41,7 procenata.

Od 122 proverenih PCR testom, pozitivnih je bilo 60, od kojih je 56 (45,9odsto) Novopazaraca.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari