Novi Pazar: Nikad više zaplenjene droge 1Foto: N. Kočović

Novopazarska policija zaplenila je u prošloj godini 323 kilograma droge, najviše u poslednjih nekoliko godina, odnosno, pet puta više nego u 2021, a tri puta nego tokom 2020. godine.

Zvanični podaci Policijske uprave Novog Pazara pokazuju da su tokom 12 meseci prošle godine inspektori sproveli 393 akcije na suzbijanju trgovine narkoticima, što je više od jedne dnevno.

Rekordnoj zapleni narkotika doprinelo je nekoliko velikih akcija u kojima su sa ulica sklonjene količine droge merene u nekoliko desetina kilograma.

Najveća je, u saradnji sa Višim tužilaštvom, sprovedena tokom novembra u tutinskom selu Saš, kada je zaplenjeno blizu 120 kilograma marihune i uhapšene tri osobe, među kojima i jedna maloletna, u čijim objektima je ta opojna droga otkrivena.

Preko 70 kilograma marihuane zaplenjeno je i u septembru prošle godine kada je u naselju Jošanica policija tu drogu otkrila u automobilu Crnogorca V.B. (38).

Velike količine droge, 55 i 63 kilograma, oduzete su u još dve akcije sprovedene na teritoriji Tutina koju pokriva novopazarska policija.

Poređenja radi, policija je tokom 2021. godine izvela 266 akcija u kojima je zaplenila 66 kilograma narkotika, a u 2020. godini 139 akcija tokom kojih je oduzela 88 kilograma opojnih droga.

Ukupno, u te tri godine novopazarska policija zaplenila je 475 kilograma marihuane, 1,4 kilograma kokaina, 700 grama heroina i oko 7.000 psihoaktivnih tabletica.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari