Novi Pazar: Uklonjeni ostaci berbernice                 

Ostavite komentar


  1. Citam ovo, ne verujem sta citam. Vlasnik lokala, a zemljiste nije njegovo. Ovi ruse nocu nesto sto opet nije njihovo, iako stoji na njihovom zemljistu. Ruse bez dozvole, naravno. Vodi se sudski postupak, ali bageri su jaci od suda. Zaustavljanje radova naredjeno, a ostalo mrtvo slovo na papiru? A posle se setim… pa Srbija je to, pa radio si dole 7 godina, video si sve, da retko sta funcionise i u ona „bolja“ vremena. Jos jug dole. Bio sam u Pazaru par puta. Dobrocudan narod, ali zatucan i primitivan do bola bas. Nadam se, da je bar od dobrocudnosti nesto ostalo, jer zatucanost se multiplicirala od 80ih.

    1. Ispade Zukorlic jaci od zakona, od pravosudja, od policije …., tuzno, sramno i vrlo opasno

    2. Sramota. Kako može da se kaže, a da se ne pocrveni: „Dobrocudan narod, ali zatucan i primitivan do bola bas“? Rođen sam u Sloveniji, živeo u Sloveniji, radno i profesionalno bio vezan za Sloveniju. Poznajem dobro Sloveniju i imam puno prijatelja Slovenaca. Ali mi nikada napamet neće pasti da o žiteljima Slovenije iz nekih krajeva kažem ono što @Slovenac kaže o poštovanim Novopazarcima, iako u Sloveniji ima sterotipa o „tim tako“ nekim krajevima u Sloveniji. Često sam bio i u Novom Pazaru i vascelom Sandžaku ili Raškoj oblasti. Nisam sreo „zatucan, do bola baš narod“. Jok, more! Sreo sam umne, civilizovane, dobro obrazovane, duhovite, vesele, gostoljubive… ljude.

      1. Ma reci slobodno. U SLO zatucanih malo more isto. Gorenjska je #1 primer. Oni iz Bleda i Bohinja, da nije bilo turizma, oni bi jos uvek bili ko 70% ko Bedanc iz filma Kekec. Imam i ja prijatelja iz SRB. I dole i tu. Mnogi od ovi tu su pobegli bas od toga, sto je opisano u clanku gore. Da, gostoljubivi, ne kazem nista. Ali, cim nesto krene neka prica, koja nije njima po volji, opasno menjaju pristup. To je u biti standard za sve juzno od Kolpe realno. Jedino sa Bosancima sam imao bolja iskustva, i kad je otislo u pricu, koja nije njima po volji. Kontam, nisu razumeli sta pricam? Zezam se , naravno. ali istina, jedino Bosanci generalno nisu hteli da mi namecu nesto svoje.

  2. Za rusenje berbernice u N.Pazaru, izvodjaci su imali inspiraciju sa slicnim aktivnostima rusenja Savamale odn Savine mahale u Beogradu.
    Isti mentalitet i slicne bezpravne aktivnosti su na obe strane evidentne.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.