Novi Pazar: Vršilac dužnosti direktora se jedini prijavio na konkurs 1Foto: N. Kočović

Na konkurs Skupštine Novog Pazara za izbor direktora Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” prijavio se samo vršilac dužnosti direktora Gradimir Nedeljković, saznaje Danas.

Nedeljković je u nekoliko navrata bio na čelu tog javnog preduzeća, a poslednji put na tu poziciju je postavljen u septembru 2020. godine, kao vršilac dužnosti direktora.

Njegovu prijavu razmatraće Komisija za imenovanje direktora javnih preduzeća koja bi trebalo da zaseda u petak ili početkom sledeće nedelje, a ukoliko se utvrdi da je dostavio potpunu dokumentaciju i ispunjava uslove konkursa, biće pozvan na intervju.

Tokom intervjua, članovi Komisije će ocenjivati Nedeljkovićeva znanja i veštine, stručne sposobnosti i plan rada JKP “Vodovod i kanalizacija”.

Predsednik Komisije je Suad Ramičević, dok su članovi Asim Prenča, Malića Plojović, Zlatko Pavlović i Marko Božović.

Skupština Novog Pazara osnivač je šest javnih preduzeća, a ukoliko Nedeljković bude izabran, to će biti tek drugo čiji je direktor izabran na javnom konkursu.

Pre njega, na konkursu je izabran Mujo Šaćirović, direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta.

Ostalim javnim preduzećima rukovode vršioci dužnosti direktora i to, uglavnom, duže od godinu dana, čime se krši Zakon o javnim preduzećima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari