Novi PET skener u Institutu za onkologiju Vojvodine počinje da radi do kraja meseca 1foto: Vlada Vojvodine

U Institutu za onkologiju Vojvodine u toku je instalacija novog PET CT skenera, a očekuje se da će taj aparat početi da radi do kraja meseca.

Iks-nožem, koji je sa radom počeo krajem juna, do sada je obavljeno dvadesetak zračenja.

Puštanjem iks-noža u funkciju, pacijenti više ne moraju ići u Beograd na tu vrstu terapije, poručio je prilikom obilaska direktor Instituta za onkologiju Vojvodine Zoran Radovanović, istakavši da je stari PET skener nabavljen 2009. godine, a da puštanje u rad novog aparata predstavlja značajan korak u razvoju zdravstva.

U toku je i druga faza radova na izgradnji objekta Kamenica 3, koja obuhvata nadogradnju četiri sprata na postojećem objektu, za potrebe sva tri instituta u Sremskoj Kamenici.

U pitanju su instituti za onklogiju, plućne i kardiovaskulrane bolesti, a objekat će se prostirati na 9500 kvadratnih metara.

Radovanović je poručio da će izgradnjom kompleksa Kamenica 3 instituti raspolagati prostornim kapacitetima i opremom koje će zadovoljiti potrebe u narednim decenijama.

Očekuje se da pokrajinska Vlada tokom naredna dva meseca izdvojiti i novac za rekonstrukciju starih objekata sva tri instituta uz uređenje spoljnog dela kompleksa.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari