Novi punkt za vakcinaciju u Vranju u prostoru Galerije Narodnog muzeja od 1. novembra  1Foto: Vojkan Ristić

Kako je Danas već pisao na osnovu odluke Gradskog veća od početka oktobra, punkt za vakcinaciju protiv virusa covid 19 biće premešten iz objekta Sportske hale u prostor Galerije Narodnog muzeja u Vranju.

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Grada Vranja prostor Galerije Narodnog muzeja je u skladu sa vanrednom situacijom preuredjen i u njemu će se do daljnjeg odvijati vakcinacija protiv korona virusa.

Prostor se nalazi u nezavršenoj zgradi Doma kulture u centru grada i ima površinu od oko 350 kvadratnih metara. Aktivnosti galerije odvijaće se u manjem i poprilično neadekvatnom prostoru Galerije Narodnog univerziteta, dok će stručna služba ovog odeljenja Narodnog muzeja biti izmeštena u prostor Narodnog univerziteta.

Na ovaj način dovedeno je u pitanje, kako je za Danas potvrdila viša kustoskinja Galerije NM u Vranju Mirjana Jovanović, istoričarka umetnosti održavanje pet izložbi koje su unapred ugovorene kao i dalje sredjivanje depoa galerije gde se odvija proces digitalizacije bogate kolekcije dela savremene umetnosti.

Za sada je neizvesno i održavanje Osmog bijenala vranjskih slikara koje se tradicionalno do sada održavao u prostoru galerije Narodnog muzeja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari