Novi Sad dobio deset električnih autobusa: Počinje nova etapa javnog prevoza u ovom gradu 1Foto: JGSP Novi Sad

U garaži GSP-a predstavljeno je prvih deset električnih autobusa, koji će se koristi u novosadskom javnom prevozu već od sledeće nedelje.

Električne autobuse karakteriše nulta emisija štetnih gasova i stvaranje manje buke i te benefite osetiće svi građani Novog Sada, a ne samo korisnici javnog prevoza i time počinje nova etapa javnog prevoza u Novom Sadu, najavljeno je danas na njihovoj prezentaciji u Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću, saopštila je pres služba Grada Novog Sada.

Gradonačelnik Milan Đurić je rekao da je u poslednjih jedanaest godina nabavljeno 147 novih vozila, pri čemu je akcenat bio na uvođenju što većeg broja novih vozila na prirodni komprimovani gas, zbog zaštite životne sredine.

„Investiciju nabavke deset autobusa na električni pogon marke „Solaris“, tri univerzalna brza punjača kao i pet servisnih punjača, vrednosti 7 miliona 440 hiljada evra, Grad Novi Sad realizovao je u saradnji sa Evropskog bankom za obnovu i razvoj. Dodatno, iz gradskog budžeta izdvojeno je 56,1 milion dinara za izgradnju objekata za postavljanje opreme i priključenja i napajanja punjača koji su u funkciji ovih autobusa“, izjavio je Đurić.

Direktor JGSP „Novi Sad“ Ivan Radojičić se zahvalio predstavnicima Grada na razumevanju i podršci kao i inženjerima preduzeća koji su uložili puno truda i znanja i izabrali autobuse kompanije sa velikim iskustvom i odličnom reputacijom u autobuskoj industriji.

„Novi autobusi su potpuno prilagođeni potrebama putnika. Korisnici prevoza će vrlo brzo primetiti dodatni nivo komfora u odnosu na ostale autobuse, prvenstveno zbog tišine i manje vibracija“, istakao je Ivan Radojičić.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari