Novi Sad: Opozicija će sutra podneti krivičnu prijavu protiv Marka Bosanca 1foto:021

Predstavnici stranaka novosadske udružene opozicije – SSP, NS, DS, PSG i PZP, najavili su da će sutra podneti krivičnu prijavu protiv Marka Bosanca Bosketa zbog počinjenog krivičnog dela nasilničkog ponašanja na javnom skupu.

Kako je objavljeno, Bosanac je najpre kolima pokušao da se probije kroz demonstrante, a pošto u tome nije uspeo, zajedno sa drugim osobama, napao je učesnike blokade Mosta slobode, u subotu, 4. decembra. Tom prilikom u nekoliko navrata došlo je do sukoba u kojima su razmenjeni udarci, a više osoba zadobilo je i povrede.

Bosanac je vlasnik firme Montop, ali i više drugih ćerki firmi, koje dobijaju unosne poslove u Novom Sadu za javna i komunalna preduzeća. Ti iznosi se mere u desetinama miliona evra.

Mladi biznismen je bio i prošlogodišnji sponzor i kum gradske slave i tom prilikom zajedno sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem okretao slavski kolač.

Opozicija obojicu optužuje za trgovinu uticajem, odnosno nameštanje poslova i prelivanje ogromnih suma novca iz gradskog budžeta u korist Bosančevih firmi.

Marko Bosanac je ranije, zbog nasilničkog ponašanja, osuđivan na kaznu zatvora, u trajanju od šest meseci.

On je pre nekoliko meseci predvodio povorku maskiranih mladih aktivista SNS, među kojima je bilo i tinejdžera, koja je prošetala novosadskim naseljem Liman, posle gubitka izbcora za tri MZ. Oni su ćutke prošetali ulicom Narodnog fornta noseći parolu „Predaja nije opcija“. Potom su usledile „akcije“ farbanja fasada brojnih zgrada u boje srpske trobojke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari