Novi Sad i dalje zbraja štetu: Uklonjeno više do 1.000 stabala, prijavljeno 2.000 oštećenja na objektima 1Foto: A. L./Danas

Iz novosadske Gradske kuće kažu da njihove službe i dalje utvrđuju štetu na objektima javne namene i da se do sada još ne može izraziti konačan bilans. Javne i Javno komunalne službe i preduzeća sa teritorije Grada uklonile su tokom ovih dana više od 1.000 oborenih stabala.

Prijavljeno je oko 2.000 oštećenja na javnim i privatnim objektima, od toga na 16 osnovnih škola, 4 srednje škole, Naučno-tehnološkom parku, na dva sportska i četiri poslovna objekta, na jednom zdravstvenom objektu (Dom zdravlja „Signal“), Kulturnoj stanici Barka na Klisi, kao i na više objekata na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Na 113 mesta bili su blokirani putevi i trotoari usled pada drveća i drugih predmeta, oštećeno je 87 elektro i telekomunikacioniih vodova, kao i 96 vozila.

Kako dalje saopštavaju iz grada, pričinjena je šteta i na objektima zdravstvene zaštite, objektima predškolske ustanove, osnovnih i srednjih škola, objektima na pijacama kojima upravlja Javno komunalno preduzeće „Tržnica“ Novi Sad, objektima na grobljima kojima koji upravlja Javno komunalno preduzeća „Lisje“ Novi Sad, sportskim objektima, objektima ustanova kulture, došlo je oštećenja semafora, autobuskih nadstrešnica i oštećenja kontejnera.

„Prioritet Grada Novog Sada je obezbeđivanje snabdevanja električnom energijom i uspostavljanje funkcionisanja normalnog života građana, a nakon toga će se pristupiti proceni štete. Gradska uprava za inspekcijske poslove zaprimila je 1.980 prijava koje su se odnosile na pojave prouzrokovane elementarnom nepogodom, a 200 građana se obratilo i putem maila“, rekli su iz Grada.

U skladu sa Odlukom o organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite i Odluke o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Novog Sada formirana je Komisija koja će popisati nastalu šteta, nakon čega će se raditi i procena štete nastale usled elementarne nepogode.

„Ističemo i dalje molbu sugrađanima da poštuju bezbednosne propise i ukoliko se u toku vremenskih neprilika nađu na nebezbednim lokacijama u Gradu poštuju uputstva koje je propisao Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova“, zaključili su iz Grada.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari