Novi Sad: Tužilaštvo predložilo pritvor dvojici muškaraca koji se sumnjiče da su zapalili automobil advokatu Vladimiru Beljanskom 1foto Medija centar

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu nakon saslušanja A.V. (29) i N.J. (31), podnelo je Osnovnom sudu predlog za određivanja pritvora dvojici muškaraca koji se sumnjiče da su advokatu Vladimiru Beljanskom zapalili automobil ispred njegove porodične kuće u Novom Sadu.

Razlog za ovakvu odluku je sumnja će ometati postupak uticanjem na svedoke, odnosno zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Prethodno su, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje opšte opasnosti, A.V. i N.J zadržani u pritvoru  48 časova.

Podsetimo, ovaj događaj odigrao se 4. januara na Telepu, oko tri sata posle ponoći, kada je zapaljen automobil predsednika Advokatske komore Vojvodine.

Beljanski je ranije izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da je policija privela osumnjičene za paljenje njegovog automobila i dodao da očekuje da nadležni organi na isti način pronađu i napadače na druge advokate.

„Pozdravljam brzu i veoma profesionalnu reakciju i rad Policijske uprave Novi Sad i tužilaštva u rasvetljavanju napada na mene, odnosno paljenja automobila ispred porodične kuće, i veoma sam zadovoljan što su osumnjičeni neposredni izvršioci otkriveni i lišeni slobode“, rekao je Beljanski agenciji Beta.

Dodao je da očekuje da će na isti način biti pronađeni i napadači na druge advokate, poput paljenja automobila advokatu Draganu Konjeviću u Somboru, kao i pokušaja ubistva advokata Miroslava Đorđevića u Zrenjaninu, kada je na njegovu kuću bačena ručna bomba.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari