Novi Sad: Usvojen Akcioni plan zapošljavanja za ovu godinu 1Foto: Grad Novi Sad

U Gradskoj kući održana je sednica Saveta za zapošljavanje Grada Novog Sada i tom prilikom usvojen je Akcioni plan zapošljavanja za 2023. godinu. Ove godine će biti izdvojen rekordni iznos od preko 203 miliona dinara za ovaj plan kojim će biti obuhvaćeno više 650 građana.

„Analize iz prethodnih godina pokazuju se da skoro 80 procenata građana koja budu obuhvaćena ovim programom i posle nekoliko godina, ne vraća na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje. Ono što je novina u ovogodišnjem programu je da ćemo po prvi put omogućiti da i 15 lica sa srednjom stručnom spremom, kroz program stručne prakse, stekne prvo radno iskustvo“, rekao je Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu.

Programi i mere aktivne politike zapošljavanja koji će biti realizovani u cilju povećanja zaposlenosti su: program pripravnika, program stručne prakse, organizovanje javnih radova od interesa za Grad, podrška samozapošljavanju, subvencije za otvaranje novih radnih mesta, sajmovi zapošljavanja kao i obuke i edukacija lica.

Od 2012. godine zaključno sa ovogodišnjim planom, Novi Sad je izdvojio više od milijardu i šesto miliona dinara za programe zapošljavanja.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.