Ministar prosvete Žarko Obradović i gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević otvorili su renoviranu zgradu za smeštaj učenika u internatu Poljoprivredne škole „Sonja Marinković“ na brdu Tulba. U dogradnju i opremanje novog prostora od oko 1.100 kvadratnih metara Ministarstvo prosvete je uložilo 16 miliona dinara, grad Požarevac 21,2 miliona, a Poljoprivredna škola 2,5 miliona dinara. Ovaj objekat sada raspolaže sa 29 soba opremljenih po visokim standardima za 116 učenika. Objekat je osveštao vladika braničevski Ignjatije, a gradonačelnik Miodrag Milosavljević predao je upotrebnu dozvolu direktoru Poljoprivredne škole Vidoju Vukašinoviću.

Na svečanosti povodom otvaranja novog objekta, ministar Obradović je izjavio da njegovo ministarstvo ima odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom u Požarevcau izrazivši nadu da će se to nastaviti i ubuduće.

– Ovo je objekat kojim se Požarevca može ponositi. Za nas u prosveti važno je da u sektoru učeničkog standarda povećavamo kapacitete i poboljšavamo kvalitet a ovde će deca imati izvanredne uslove za stanovanje i posvete se onom što je osnovno a to je učenje. Drago mi je što je Požarevac dobio ovaj objekat jer će mu to omogućiti da se nađe i u nekim drugim aktivnostima koje imaju grad i ova škola. Nije reč samo o ovim učenicima nego je ovaj objekat deo regionalne ponude Požarevca za sve građane republike Srbije – naveo je Obradović.

Gradonačelnik Požarevca, Miodrag Milosavljević, je izjavio da je ova godina bila posvećena ulaganjima u prosvetu a da će i sledeća godina biti bogata projektima u oblasti obrazovanja. – Već naredne godine završićemo salu u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, radićemo nadgradnju Muzičke škole, završetak fasade i zamenu stolarije na zgradi Osnovne škole „Dositej Obradović“ kao i kompletne radove na krovu Osnovne škole „Desanka Maksimović“. Pošto stalno ističen da svaki objekat mora biti građen po svim građevinskim propisima, a ovo je upravo jedan takav primer, time moramo biti posebno zadovoljni – rekao je Milosavljević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari