Novinar Filip Rodić nakon optužbi da je oskrnavio grob Olivera Dragojevića: Nikad nisam bio u Veloj Luci, fotografije su falsifikovane 1Filip Rodić Foto: Nova S

Novinar i urednik Filip Rodić, nakon objava u hrvatskim medijima u kojima se navodi da je stavio, a potom fotografisao i objavio na Fejsbuku knjigu Slobodana Miloševića na grobu Olivera Dragojevića, tvrdi da nikada u svom životu nije bio ni u Veloj Luci, niti na Dragojevićevom grobu.

Rodić ističe da Miloševićevu knjigu nikada nije imao u svojim rukama i da je navodni snimak objave sa Dragojevićevog groba sa njegovog Fejsbuk profila falsifikat.

-I to vrlo loše urađen, ako se bolje pogleda. Baš kao što je, na primer, falsifikat bio i snimak objave Aide Ćorović o cepanju zastave u Novom Sadu i mnogi drugi pre toga. Hrvatski mediji koji su tu informaciju isfabrikovali su kao datum moje objave naveli 1. avgust, a tog dana je mojoj ženi bio rođendan i celog dana smo bili na Krku sa prijateljima koji o tome mogu da posvedoče, navodi Rodić u reagovanju objavljenom na portalu Nova.rs.

Kako je naveo, neistinito je da se ispod njegove fotografije na jedrilici jednog prijatelja nalazi komentar „morem plove četnici“, već da se radi o nazivu snimka sa ju tjuba u kojem je klip iz čuvenog filma „Pad Italije“ velikog hrvatskog reditelja Lordana Zafranovića u kojem su četnici predstavljeni kao najgora bagra.

Hrvatski „Jutarnji list“ objavio je juče vest da je Filip Rodić, koga naziva Vučićevim propagandistom, objavio na Fejsbuku da se ovih dana nalazi na odmoru u Hrvatskoj i da je posetio Velu Luku i otišao na njegov grob gde je ostavio zbirku govora Slobodana Miloševića „Godine raspleta“.

Udovica Olivera Dragojevića rekla je juče za Slobodnu Dalmaciju da se Oliver nije bavio politikom, kao i da je izbegavao je da govori o odnosima Srbije i Hrvatske. Zato je nakon ovoliko godina potpuno ironično da se ime Olivera Dragojevića povezuje s onim Slobodana Miloševića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari