U nedelju je održana izborna skupština Gradskog odbora DSS u Šapcu na kojoj je na račun ovdašnjih novinara izrečen niz uvreda. Sve se to desilo u večernjim časovima, u bašti Šabačkog pozorišta i pred brojnim prolaznicima.

– Dogovoreno je bilo da zabeležim izjavu novog predsednika GO, i kad sam to zatražio, oko 19 časova, grupa od šest neobuzdanih aktivista, verovatno pod dejstvom alkohola, uputilo mi je pogrdne reči koje nisu za navođenje. Prethodno su vređali i ekipu TV Šabac koja je prošla blizu bašte. Slične uvrede pretrpeo je i fotoreporter Glasa Podrinja Cveja Marinković, koji je takođe samo hteo da fotografiše novog predsednika. Čudno je da politički aktivisti nemaju sluha za medije, ali je skandalozno da se tako ponašaju na javnom mestu. Zbog izrečenih uvreda podneću tužbu nadležnim organima pre svega protiv Dragoljuba Sovilja, koji je pretio ne samo novinarima nego i političkim protivnicima – rekao je na konferenciji za novinare Hanibal Kovač, kolumnista Podrinskih i saradnik TV As.

Nakon konferencije za štampu, novinarka TV Šabac Mirjana Čvorić telefonom je zvala Dragoljuba Sovilja kako bi prenela i njegov stav, ali je takođe bila izložena uvredama. I ona će podneti tužbu.

Novoizabrani predsednik GO DSS Vladimir Savić kaže da nije upoznat sa ovim slučajem, dok je predsednik Okružnog odbora DSS Slobodan Damnjanović osudio vređanja novinara.

Inače, ogranak DSS u Šapcu raspušten je posle lokalnih izbora. Stranka je osvojila pet mesta u Gradskoj skupštini, ali su predsednik GO DSS dr Goran Maletić još sa dvojicom odbornika zbog neprihvatanja politike stranke isključeni iz članstva. Inače, u ovom ogranku DSS do sada je promenjeno desetak predsednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari