Novo lice i namena za Pupinovu školu u Idvoru 1Foto: muzej mihajlo pupin

U Idvoru, rodnom mestu naučnika Mihajla Pupina gde je načinio svoje prve korake i opismenjavanje, nastavljeni su radova na staroj školi koja više nije mogla da odoleva zubu vremena.

Nakon sanacije krovnog pokrivača, koja je izvršena početkom godine, novi radovi predstavljaju drugu fazu rekonstrukcije stare škole koju je Pupin pohađao i obuhvataju radove na fasadi objekta.

Takođe će biti zamenjena limarija i stolarija, prozori i sva spoljašnja vrata. Sredstva za izvođenje radova obezbeđena su na konkursu Ministarstva kulture Republike Srbije.

„Ideja je da nakon uređenja fasade pokušamo da obezbedimo sredstva za uređenje unutrašnjosti, u kojoj bi bio višefunkcionalni prostor za edukaciju i okupljanja turista. Planirano da tu bude jedna suvenirnica i da administraciju Doma kulture premestimo u deo tog prostora“, izjavio je direktor Doma kulture u Idvoru Svetislav Zekić.

Dom kulture „Mihajlo Pupin“ iz Idvora dobio je 7,8 miliona dinara za nastavak radova na staroj školi od Ministarstva kulture i informisanja.

Prethodno je ministarstvo odvojilo 6,5 miliona dinara za rekonstrukciju krova i 1,9 miliona dinara za sam projekat.

Na brzinu završetka radova utiču stalna poskupljenja na građevinskom tržištu, materijala i usluga, kažu u MZ Idvor.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari