Građevinska sezona je definitivno počela u Zrenjaninu obnovom putne i pešače infrastrukture, a ovi poslovi obuhvatiće i okolna sela u zrenjaninskoj opštini.

Prvi radovi započeti su u zrenjaninskom naselju Gradnulica, gde se asfaltiraju ulice Veselina Čemzanina i Slavka Munćana. Prema podacima lokalne samouprave, budžetom za 2014. godinu predviđen je završetak ove dve ulice, ali i Žabaljske ulice u naselju Bagljaš. Vrednost investicije na uređenju ulica Veselina Čemzanina i Slavka Munćana iznosi 12 miliona dinara, investitor je Direkcija za izgradnju i uređenje grada, a izvođač firma „Put invest“ iz Novog Sada.

– Stanovnici ovih ulica su tri godine čekali asfalt. Direkcija je preuzela završetak ovih ulica, a kada se ovde završi asfaltiranje, počinje popločavanje Ulice cara Dušana sa behaton pločama. U toku je i izgradnja biciklističke staze u Vranjevačkoj ulici – objašnjava Goran Kravarušić, direktor Direkcije za izgradnju grada Zrenjanina.

Uređenje Ulice cara Dušana, koja spaja naselje Gradnulicu sa centrom grada, spada u veću investiciju za koju je izdvojeno 18 miliona dinara. Dosadašnji loš i oštećen trotoar biće u ovoj udarnoj ulici u Zrenjaninu zamenjen behaton pločama, koje se po rečima izvođača mogu lako održavati i po potrebi zamenjivati ukoliko zbog radova budu pomerane ili oštećene. Sem tog posla, asfalt ovih dana dobija i Gimnazijska ulica u samom centru Zrenjanina, što je neobično važno jer je nakon radova na infrastrukturi pola ulice ostalo raskopano od prošlog leta. Inače, zrenjaninska Direkcija je sa prvim lepim vremenom započela je i obnovu ulične rasvete u Zrenjaninu i okolnim selima. Za rekonstrukciju rasvete u Zrenjaninu izdvojeno je 18 miliona dinara, dok je za radove u naseljenim mestima – Stajićevu, Čenti, Fakraždinu i Melencima, obezbeđeno 12 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari