Novogodišnjim TV programima u Srbiji dominirala novokomponovana folk muzika 1Foto: Pixabay/afra32

Novogodišnjim TV programom na televizijama sa nacionalnom frekvencijom dominirao je muzički program, uz apsolutnu nadmoć novokomponovane folk muzike.

Na državnoj Radio televiziji Srbije (RTS) na prvom programu je emitovan program pod nazivom „S nekom od naših pesama“, dok je na drugom programu bilo pravo malo tematsko popodne i veče „Planete majmuna“, sačinjeno od ukupno pet filmova tog serijala. Ipak u Novu godinu se ušlo sa proverenim kvalitetom – Nevaljali Deda Mraz (Bad Santa).

„Pinkovo novogodišnje veselje“ bio je naziv folkerskog programa TV Pink, u kojem su učestvovali praktično svi najpoznatiji izvođači tog žanra, predvođeni Svetlanom Ražnatović.

Na TV Happy emitovan je živi (?) program u kojem su se u studijsku folk atmosferu uključivali gledaoci i naručivali omiljene pesme.

B92 se umesto muzičkog programa emitovao je romantičnu komediju Proslava u firmi (Office Chrismas Party).

Jedini izuzetak bila je Radio televizija Vojvodine (RTV) koja je na svom prvom programu emitovala zabavnu, pop-rok muziku.

Poznatije kablovske TV stanice odlučile su se za nešto ozbiljnije sadržaje: N1 je emitovao godišnje preglede političkog, kulturnog, filmskog, sportskog i ratnog sadržaja, a Nova S je novogodišnje veče, nakon Dnevnika i 24 minuta sa Zoranom Kesićem, ispunila manje poznatim ali raznovrsnim filmovima.

Insajder TV je emitovao Novogodišnju Treću smenu, u kojoj su njeni akteri ispričali kako su proveli prethodnu i šta očekuju u Novoj godini, nakon čega je emitovan izvanredni dokumentarac o Bitlsima (The Beatles), film „Osam dana nedeljno“ (Eight Days a Week)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari