Novoizabrane sudije položile zakletvu na sednici Skupštine Srbije 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju na sednici Skupštine Srbije 9. decembra danas su položili zakletvu pred predsednikom Skupštine Vladimirom Orlićem.

Kako se navodi u saopštenju, Orlić je izrazio uverenje da će novoizabrane sudije svoje funkcije obavljati nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i da će na taj način obezbediti pravično suđenje za svakog građanina i doprineti ugledu sudijske funkcije u Srbiji.

„Verujem da ćete tokom svog trogodišnjeg mandata u sudovima opšte i posebne nadležnosti, kao novoizabrani nosioci pravosudnih funkcija, pružiti značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema, u cilju stvaranja nezavisnog, modernog i efikasnog pravosuđa, i unapređenja vladavine prava u celini“, poručio je Orlić.

Polaganja zakletve prisustvovali su predsednica Vrhovnog kasacionog suda Jasmina Vasović i zamenica predsednicaa Visokog saveta sudstva Marija Aranđelović Jureša.

Zakletve su položile sudije osnovnih sudova u Prokuplju, Rumi, Sremskoj Mitrovici, Senti, Trsteniku, Aranđelovcu, Valjevu, Vršcu, Velikoj Plani, Zaječaru, Raški, Lazarevcu, Staroj Pazovi, Velikom Gradištu, Čačku, Smederevu i Boru, sudije Prekršajnog i Trećeg osnovnog suda u Beogradu, kao i sudije privrednih sudova u Beogradu, Novom Sadu, Čačku i Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari