Novosadske NVO pokreću inicijativu za obeležje ubijenom uličnom sviraču Kristijanu Kostiću Blekiju 1Foto: Printscreen/Youtube/Bleki Novi Sad

Novosadske nevladine organizacije pozivaju gradsku vlast da na adekvatnom mestu postavi dostojno, primereno i trajno umetničko obeležje uličnom sviraču Kristijanu Kostiću Blekiju, koji je pre nekoliko dana mučki ubijen u centru Novog Sada.

Obeležje bi moglo da bude instalirano na mestima gde je Bleki najčešće sedeo i svirao, ili na mestu ubistva, navodi se u saopštenju.

„Umetničko obeležje Blekiju bilo bi ne samo simbol protiv nasilja i fašizma, već i znak pažnje za sve one građane koji su se u užasnim i surovim tranzicionim vremenima, u kojima je solidarnost ukinuta – našli na socijalnom dnu, svakodnevno ponižavani“, kažu Novosadske NVO.

Oni kažu da ovom prilikom zahtevaju i da se svirepi ubica primereno kazni, „jer se mora poslati poruka da se jezive stvari kao ubistvo bespomoćnog uličnog svirača ne smeju dešavati, ni u Novom Sadu, ni bilo gde drugde“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari