Novosadski poljoprivrednici najavljuju radikalizaciju protesta od 15 časova, moguća blokada auto-puta 1foto: A. Mandić / Danas

Blokada Novog Sada i dalje je u toku. Poljoprivrednici čekaju šta će se desiti na pregovorima u Vladi sa Anom Brnabić.

„Ništa se ne dešava, prazna slama se istresa, ništa više“, rekao je Radoslav Adamović, jedan od predstavnika poljoprivrednika, odgovarajući na pitanje šta se trentno dešava na pregovorima u Vladi Srbije.

„Zamajavaju ljude i pokušavaju da ukradu vreme, kako bi uneli nesigurnost u naše redove. To se neće desiti“, dodao je je Adamović i najavio da će, ukoliko do 15 časova razgovori ne krenu ispravnim putem, radikalizovati proteste, napomenuvši da je moguća i blokada auto-puta.

„Problem je nastao populističkom merom, koju je donela Vlada pred izbore, zabranom izvoza ulja i brašna. Nemojmo više pričati kako tražimo pomoć. Oni su nama srušili cenu za 40 odsto, zato da bi ljudi glasali za njih. Oni treba da plate tu razliku. Sada su nam sklonili zabranu izvoza, zato što ne možemo da izvezemo, kupce smo oterali, Dunav je mali, ne može da prođe čamac. Kakva pomoć, kakva suša, ovi su gori odsto suša“, objasnio je Adamović.

Poljoprivrednici već sedam dana blokiraju nekoliko gradova u Srbiji. Od jutros su u Novom Sadu blokirani Varadinski most, Bulevar Mihajla Pupina i Jevrejska ulica sve do raskrnice sa Bulevarom Oslobođenja.

Pregovori ratara traju jutros od 10 časova u Vladi Srbije.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari