Novosadski studenti ne odustaju od svojih zahteva

Bez odgovora iz pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje

Ostavite komentar


  1. vala studenti sram vas bilo kada cujem ono ne damo domove,da porede licni interes sa interesima nacije,sramota ,lici da ih je Vucic i organizovao i da Vucicevi poslusnici

  2. Dobro je da se sete sa izadju na ulice samo kada se tice licno njih

  3. Živim u Srbiji od kad znam za sebe i pitam se kad ćemo se promeniti. Isto smo se bunili kao ova omladina i mi protiv istih mozgova koji donose odluke o budućnosti svih. Da li je realno da neki ovde žive kao u Švajcarskoj a neki kao u Sijeri Leone. Omladino, dok si još u Srbiji, ne daj im to!

  4. Sa poboljšanjem kvaliteta nastave i naknadnim ispitnim rokom se slažem 100%, ali sa „uslovima stanovanja“ i ukidanjem školarine samofinansirajućim studentima ne. Prvo, ako se uzme odnos „cena-kvalitet“ uslovi stanovanja su dobri. Ne idealni ali dobri. „Kol’ko para, tol’ko muzike“. Drugo, svaki samofinansirajući student može da „pređe“ na budžet sledeću godinu, ali se zna uz koje uslove. „Prolaz“ u roku.

  5. Ove generacije studenata su „milenijalci“. Deca rodjena oko 2000-te. Deca kojoj je uglavnom pruzeno sve (* – osim izuzezetak koji su u velikoj manjini). Nisu imali potrebe da se muce, da rade (da pomazu roditeljima). tezak zivot za njih je misaona imenica (*). Deca „debele ladovine“ (*). Roditelji su ti koji amortizuju sve drustvene porobleme, ne dozvoljavajuci da njihovi, nasi, moji mezimci osete teskoce zivota. Stoga je njihova empatija za stanje u drustvu odraz njihovog zivota. Ali sada su prvi put pogodjeni na nacin da im roditelji ne mogu pomoci. Studenti ovoga puta porucuju „ne diramo vas, ne dirajte nas“. Pravilo koje vazi u Srbiji. I tu lekciju su ova deca dobro naucili. Od nas. Od cele Srbije. Nisu Lucani izuzetak. Lucani su pravilo.

  6. Čim se na kraju zahteva spomene reč školarina znajte da iza protesta stoji neka od komunističkih organizacija kao npr. Marks 21. Oni se uvek umešaju među studente i pokuašavaju da skrenu protest i zahteve protesta sa kritičnih studentskih pitanja na svoju ideologiju. Time protestima nanose veliku štetu. Zahtevi koji se odnose na nešto konkretno bi možda i bili ispunjeni, ali kada im se nalepe školarine pnda nema šanse. te minorne organizacije u normalnom političkom životu uopšte ne postoje, ali kad se desi neki problem odmah su tu da studente preveslaju na svoj politčki program.

  7. Generacije ucenika i studenata od 2000 na ovamo su totalno ne zainteresovana za stanje u drustvu. Jednostavno ih ne interesuje. Studenti koji su ranijih decenija bile u prvim redovima za promene i drustvu,nisu imale alternativu koju danas imaju. Da se sprovede anonimna anketa medju omladinom i studentima,svi ce u glas reci da idu u inostranstvo. Oni su svoje zacrtali. Dobice obrazovanje ili o trosku svih gradjana ili ce platiti jako povoljnu cenu u poredjenju sa zapadom i otici ce. Otuda se oni samo za sebe brinu i ni za koga vise. Ne interesuju njih ni njihovi roditelji, takvih je malo. Odgojene su egoisticne generacije koje ce rodjenu majku prodati za ostvarenje svojih ciljeva.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.