Novozaraženih 46, jedan preminuo u Novom Pazaru 1Foto: Senad Župljanin

Posle nekoliko uzastopnih dana, u Novom Pazaru juče je jedan pacijent preminuo od posledica zaražavanja korona virusom i jedan, najteže oboleli je priključen na respirator.

Prethodnog dana, broj prijema i otpusta je skoro izjednačen. Na bolničko lečenje je primljeno 10 inficiranih – po tri iz Novog Pazara i Tutina i po dva iz Raške i Sjenice, a kući je otpušteno devet.

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice ostao je isti broj pacijenata – 43.

U kovid ambulantama, i juče, su zabeležene velike gužve. Lekari su pregledali 312 pacijenata, 175 se prvi put javilo lekaru zbog simptoma korone i 137 bili su kontrolni pregledi.

U odnosu na pre mesec dana, znatno je povećan broj korona analiza. Juče su urađene 192 laboratorijske analize i 132 rendgenska snimanja.

Dnevno se, i dalje, testira veliki broj sumnjivih na korona virus. Prethodnog dana brzim antigenskim i PCR testom uzorkovano je 296 osoba.

Od 170 proverenih brzim antigenskim testom, infekcija je potvrđena kod 46 ili 27 odsto. Za 126 testiranih PCR metodom rezultati nisu još poznati.

 Zdravstveni radnici svakodnevno apeluju na građane da se pridržavaju mera zaštite, da maksimalno smanje broj kontakata i da se obavezno vakcinišu.