NUNS: Cenzura u Politici

Ostavite komentar


  1. To je tako providno. Samo sam se pitao kada ce neko da prozove vlast zato sto nema karikature Pwtricica u Politici jer je smesno i apsurdno da se pojedinci ponasaju monopolisticki i sujetno kao da su jedini na svetu.

  2. Pa vi sami sebe cenzurišite, novinari sami između sebe stvaraju svađe. To je unutršanja stvar novinarske kuće POLITIKA, kakav je to način vašeg rada i postojanja ako jedne druge cenzurišite.

  3. Nema razloga da se i od ovoga pravi inciden po Srbiji jer ko zna koja je prava istina a odmah se poziva na cenzuru.Mozda karikaturista sam ne zeli vise da pise za Politiku ali se to taji.

  4. Postoje i drugi karikaturisti,nije on dobio politiku u nasledstvo pa da je nezamenljiv .

  5. Voleo bih da neko iznese sve detalje raskida ugovora a ne ovako paušalno pisati bez argumenata i razloga.

  6. Dosta je bilo politčke umetnosti koja je kvazi umetnost i živi samo dok ta politika postoji, nama trebaju umetnici sa dušom i umetnošću koja je trajna i narodana, ne po diktatu stranaka i politika.

  7. Da budem iskren Petričić je pravio -kirikire- na politički način a ne karikature sa umetnošću, preterao je i dobro je da se neko u Polirici setio da ga skloni jer ta umetnost nije prava već politička.

  8. A što NUNS jasno i glasno ne kaže ko ga je proterao i da li ga je uopšte proterao ili je to Petričićeveva lična odluka?!

  9. Dobio je Petričić penziju, neka malo i drugi crtaju za Poliiku, on s e kao pretplatio.

  10. Šta mu dodje ovde NUNS, drveni advokat, pa dosta je bilo i ]Petričića, njegove karikature su počele biti politika a ne umetnost.

  11. Covek je sam resi oda prestane sa crtanjem za Politiku,aman! Ovi "nezavisni" definitivno nemaju druga posla sem da filozofiraju. Sramota!

  12. Ne vidim tu nikakav razlog da se digne tolika halabuka,ni prvi ni poslednji koji je dobio otkaz.Ne verujem da je politicki dobio otkaz,niko nije nezamenjiv.

  13. Da li to NUNS pokušava da vrši pritisak na uredjivačku politiku dnevnih novina…konkretno na POLITIKU?

  14. Ovo je jos jedna pausalna ocena NUNS-a koja nema veze sa realnoscu.Poslodavac ima pravo da promeni radnika i nikome nije garantovano radno mesto i posao.

  15. Odmah su novinari ugrozeni i postoji cenzura a kad su kompletne fabrike zatvarane i ljudi ostajali bez posla onda im to nije smetalo. Mislim na period od pada Milosevica na ovamo.

  16. Pa nije Petricic dobio valjda monopol na Politiku. Ili mu je tako obecano mozda od bivse vlasti?

  17. Nigde nisu pomenuti detalji raskida ugovora, pa ovako bezveze pisati o nečemu, tek da bi se posalo je besmisleno. Možda su saradnju raskinuli na obostranu želju…što se najverovatnije i desilo.

  18. Najbolje bi bilo da se detaljnije kaže šta se zapravo desilo, ovako se samo može nagađati.

  19. Sramota je sto se NUNS, kao udruzenje koje bi trebalo da bude krajnje profesionalno i nepristrasno, poslednjih nedelja stavlja na stranu svih onih koji pokusavaju da svojim lazima izazovu politicke tenzije u Srbiji i naruse ugled premijera

  20. Najveci medijski mrak obelezila je vladavina demokrata , ali ne samo to vec i kriminal, korupcija, i brojne afere tokom 15 godina duge vladavine u Srbiji

  21. Za NUNS svaki prekid saradnje je cenzura,sta ako je covek nasao neki novi bolje placen posao.?

  22. Premijer je lepo objasnio da ne zna za ta desavanja u Politici ali da zeli da se Petricic vrati na posao.

  23. Ma zna se dobro ko stoji iza ovoga i ko svaku priliku koristi da napadne vlast u Srbiji.

  24. Ne mogu vise da slusam i citam price o cenzuri,dokle ce samo ovako pricati i pisati,zar su zaboravili u kakvom su medijskom mraku ziveli proteklih godina kada je stvarno bila cenzura.

  25. Nije cenzura. NUNS je protiv vlade i na svaki način gleda da je optuži za bilo šta.

  26. Ma koja crna cenzura, sta govorite. Stvarno preterujete, ovi iz NUNSa pogotovo. Strasno. Oni su ti koji su i izmislili pricu o cenzuri. Treba da ih bude sramota zbog toga.

  27. Zasto NUNS jednostavno ne krene od pretpostavke da je Politika nezadovoljna radom navedenog karikaturiste i da zele promene? Zato sto tada NUNS ne bi napao Vladu.

  28. Opet priča o cenzuri! A ko može da garantuje da to nisu namerno uradili, kako bi pokrenuli opet tu čuvenu priču o cenzuri!?!

  29. Svima je jasno kao da u Srbiji ne postoji cenzura, i ako pojedini pokušavaju da nametnu temu cenzure.

  30. Skorasnji komentari u Internet izdanju Danasa su prosto neizdrzivi za zdrav ljudski mozak. Ako je danas Nedelja i ako to ne odgovara njihovom poslodavcu, oni ce ostaviti sto komentara kako je zapravo Utorak i za to dobiti pare gradjana Srbije. Vi kao internet izdanje morate po cesto ponavljanim IP adresama da gasite ove silne bubasvabe bez morala i pameti jer ce u suprotnom sajt postati necitljiv.

  31. ovo je3 još jedna bruka i sramota vučićevog režima. nažalost botovi moraju da brane svaku režimsku bruku, jer se ndvič i dnevnica nisu za bacanje.

  32. NUNS se kao i uvek bavi lažima i to i ovime dokazuju,jasno je zašto je prekinuta saradnja,zbog njegove astronomske plate.

  33. NUNS kao i njihov Vukašin Obradović zna se za koga rade,žuti novinari ne prestaju sa skandaloznim izjavama,budite realni priznajte narodu da je Petričić dobio otkaz zbog toga što budžet Politike nije mogao da trpi njegovu naknadu.

  34. Nema cenzure u Srbiji i to je vise puta do sada dokazano,nego to zuti NUNS tako zeli da prikaze sto je vise nego sramotno.

  35. NUNS jos jednom pokusava da obmane javnost,nema u Srbiji cenzure,mozda samo kod njih tj u njihovim glavama,ali to su instrukcije znamo vec koga jer svima je jasno da Vukasin Obradovic radi za zute i to je i dokazano.

  36. Izmedju Petricica i Politike je bio problem oko visine honorara, a NUNS opet o cenzuri.

  37. Bas ce Vucic da se bavi karikaturama Petricica, on samo moze od njih da profitira.

  38. Realno priča o cenzuri u medijima ne pije vodu, pa logično je da ako postoji cenzura vlast ne bude napadana u medijima što kod nas nije slučaj, da postoji cenzura vi ne bi ste smeli da objavite ovakav tekst.

  39. Karikaturista dobio otkaz i vi opet počinjete priču o cenzuri, pa zar je vlast kriva za svakog novinara koji dobije otkaz. Ovo nema nikakve veze sa cenzurom, da ima novine ne bi pisale o ovome.

  40. Ma kakvi komentari, izvetaji, kolumne i druge trice i kucine, treba citati glupe komentare botova, jer od budala se mose dosta nauciti.Naprimer, kako se postaje dupeuvlakac .

Ostavite komentar


Društvo

Danas u Srbiji jača košava, mestimično kiša 10

Danas u Srbiji jača košava, mestimično kiša

Republički hidrometeorološki zavod Srbije je upozorio da u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju očekuje pojačanje košave čiji će najjači udari danas i sutra na jugu Banata dostizati i 28 metara u sekundi - oko 100 kilometara na sat.

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.