NUNS zahteva od policije i Tužilaštva da otkriju ko sa skrivenog broja uznemirava urednika portala “Žig info” 1NUNS Foto: Logo

Nezavisno udruženje novinara Srbije zahteva od policije i Tužilaštva da pronađu i pokrenu postupak protiv osobe koja sa skrivenog broja telefona konstantno uznemirava urednika portala “Žig info” Željka Matorčevića.

Matorčevića je pre nekoliko dana više puta nazvala nepoznata osoba koja ga je provocirala sa skrivenog broja, a prvi razgovor je završen rečima „čuvajte se“, uz gomilu psovki.

Matorčević je taj slučaj prijavio policiji, a posle prvog usledila su još dva poziva od iste osobe, što je takođe prijavljeno u policiji, dostavljen im je snimak, a Matorčević je dopunio svoju izjavu.

On ističe da se plaši, jer su u razgovoru postojale aluzije na paljenje kuće njegovog kolege i prijatelja Milana Jovanovića, kao i zbog toga što policija još nije pronašla lice koje je uputilo poziv.

NUNS poziva policiju i tužilaštvo da najozbiljnije shvate ovaj slučaj, koji svakako predstavlja zastrašivanje i oblik krivičnog dela proganjanje, i podseća da je Matorčević u oktobru 2018. godine fizički napadnut i zbog težih telesnih povreda je završio u bolnici, a u istrazi o tome nema napretka.

Matorčević je najbliži poslovni saradnik Jovanovića, kome je zapaljena kuća, i koji je više puta bio izložen pretnjama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari