UNS: Osumnjičenom za pretnje novinaru portala Žig.info određena mera zabrane prilaska 1Foto: Freeimages/Janson Morison

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je Milanu Marčeti meru zabrane prilaska, komuniciranja i sastajanja sa novinarem portala Žig.info Željkom Matorčevićem, zbog sumnje da mu je pretio i tako ugrozio njegovu sigurnost, saopštilo je danas Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Kako je prenelo Udruženje novinara Srbije (UNS), ovo tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se Marčeti odredi pritvor u trajanju od 30 dana jer postoje okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Matorčević je za sajt UNS-a izjavio da je Marčetu prijavio policiji zbog toga što mu je on na suđenju zbog paljenja kuće novinaru portala Žig.info Milanu Jovanoviću, ispred sudnice rekao da izađe napolje „jer će nastradati“.

„U sudnici je bilo dosta ljudi koji su pratili suđenje, a među njima je bio i Milan Marčeta koji se javno deklariše kao prijatelj Simonovića. Кada se završilo ročište, izašli smo iz sudnice. Čekao sam kolegu Jovanovića. Izašao je Marčeta koji je prošao pored mene i pitao šta radim tu, opsovao i rekao ‘izađi napolje, nastradaćeš’. Pitao sam ga da li to meni govori, na šta je Simonović odgovorio ‘Da, tebi kaže’, a Marčeta potvrdio ‘Da, da, tebi'“, rekao je Matorčević.

Marčeta je na današnjem saslušanju u tužilaštvu negirao da je počinio krivično delo za koje se tereti.

Ponovljeno suđenje zbog paljena kuća novinara portala Žig.info Milana Jovanovića, u decembru 2018. godine, počelo je sredinom januara.

Prethodno je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo prvostepenu presudu, kojom je na četiri godine i tri meseca zatvora osuđen bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, po optužbi da je ostale okrivljene podstrekavao da zapale imovinu Milana Jovanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari