NURDOR u Užicu prikuplja sredstva za hemato-onkološko odeljenje u Nišu (FOTO) 1Milica Zlatić, Foto: Ana Milošević

Povodom 15. februara Svetskog dana dece obolele od raka, užički ogranak Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka organizovao je tradicionalni, humanitarni štand, na kome su prikupljanja sredstva za drugu fazu izgradnje novog dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Baloni, slatkiši, ekološke olovke i bojanke, čajevi, sveske i bedževi, bili su samo deo ponude za svakoga ko je želeo da učestvuje u ovogodišnjoj akciji Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka, NURDOR, u Užicu, u Tržnom centru Bioskop.

Ovoga puta, odziv sugrađanja bio je nešto slabiji nego inače, kažu organizatori.

-Naši štandovi su uglavnom na otvorenom i ljudi su na to navikli. Ipak, morali smo da se prilagođavamo vremenskim uslovima. Nismo nezadovoljni, nadamo se da će biti bolje, a mi smo tu da se borimo, kaže Milica Zlatić, volonterka NURDORa u Užicu.

Skoro svi proizvodi koji su izloženi na štandu su ručno pravljeni, a predstavljaju način na koji pojedinci i preduzetnici učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji.

-Sredstva koja prikupljamo su namenjena za drugu fazu izgradnje novog dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, kaže Milica Zlatić.

Ona podseća da u Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka i da svi svoj doprinos njihovom lečenju mogu dati i slanjem SMS poruke na broj 1150.

-Osim toga, krajem ovog meseca, 25. februara organizovaćemo i akciju dobrovoljnog davalaštva krvi, pa pozivamo humane ljude da svoj doprinos daju na bilo koji način koji im odgovara, rekla je Milica Zlatić za Danas.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari