Od prve četiri izborne liste koje su predale kandidaturu, jedino Sandžačka demokratska partija na predstojeće lokalne izbore u Sjenici nastupa u koaliciji sa Demokratskom strankom i Liberalnodemokratskom partijom. Lista ‘’Za Sjenicu SDP, DS, LDP – Muriz Turković’’, na glasačkom listiću biće pod rednim brojem 1. Odmah iza nje je ‘’Srpska napredna stranka – Tomislav Nikolić’’. Prvi na listi 14 kandidovanih odbornika te stranke u ovoj opštini je DragićPetrović.

Pod rednim brojem 3, biće ‘’Sandžačka narodna partija – Mirsad Đerlek’’, sa Muhedinom Ciljevićem kao nosiocem liste u Sjenici, dok će ‘’Stranka demokratske akcije Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin’’, na glasačkom listiću u Sjenici biti pod rednim brojem 4. Kandidature ove četiri izborne liste, koje su, izuzev naprednjaka, kandidovale po 39 odbornika, koliko broji lokalna Skupština Sjenice, potvrđene su od strane Opštinske izborne komisije. Niko od kandidovanih predstavnika nije želeo da govori o (ne)mogućim postizbornim koalicijama. O tome će, kažu, pregovarati posle izbora.

Nakon vladajuće SDA Sandžaka, peta po redu, listu je predala i GG ‘’Samostalna SDA za Sjenicu’’, čiji je nosilac, Nusret Nuhović, nekadašnji član i u kratkom periodu, odmah nakon izbora 2008. predsednik opštine Sjenicia, koji je istupio iz SDA Sandžaka 2010.godine. Do zaključenja ovog broja, nije bilo poznato da li je Opštinska izborna komisija u Sjenici potvrdila kandidaturu te grupe građana sa predloženih 32 odbornička mandata.

Predaju liste sa punih 39 odborničkih kandidata najavila je i lista pod nazivom ‘’Sve zajedno – BDZ – Emir Elfić’’. Ovu listu u Sjenici podržaće i GG Dosta je, na čelu sa Mensurom Gičevićem, kao i Narodni pokret Sandžaka. ‘’Podržaćemo BDZ na predstojećim izborima, jer je njihov program identičan našem’’, izjavio je za naš list, Džemail Suljević, predsednik NPS-a.

Što se tiče srpskog bloka, na predstojećim izborima u Sjenici neće biti Jedinstvene liste – SPS, NS, SRS, koja je na poslednjim izborima osvojila 3 odbornička mandata, koliko i DSS samostalno. Naprednjaci su samostalno većpredali kandidaturu. SPS će i u Sjenici, kao i na republičkom nivou, nastupiti u koaliciji sa PUPS-om. Nova Srbija će, po rečima predsednika Opštinskog odbora te stranke, Momira Kovačevića, najverovatnije izaći samostalno i poslednja će predati kandidaturu. A kako nam je potvrdio predsednik OO DSS-a Veroslav Karličić, ova stranka će na izbore u Sjenici izaći u koaliciji sa radikalima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari