Obeležen Dan oslobođenja Beograda

Ostavite komentar


  1. Nije to bilo nikakvo oslobođenje Beograda, već je samo došlo do smene okupatora. Jednog okupatora (nacističkog), zamenio je drugi (komunistički). I sam Broz je govorio i tražio da se prema Srbiji postupa kao prema okupiranoj teritoriji. I ništa partizani sa tom "operacijom" nisu imali. Jednostavo Crvena armija je ušla na teritoriju, koja je po dogovoru velikih sila određena za Sovjetsku interesnu sferu. Na žalost, ta komunistička okupacija traje i danas. Dokaz tome je i ova sramna odluka da grad ponovo obeležava ovaj datum.

  2. @Nemanja, sreća je za većinu Srba koji misle kao ti što je Tito iz još uvek nerazjašnjenih razloga, preterano favorizovao Srbe. Inače, da je bio realan, s obzirom da se četnička bagra održala u šumama i ubijala građane Jugoslavije do 1956. godine, bilo bi mnogo više tako nezadovoljnih kao ti. Pristrasno je s njegove strane što je posle rata UDB likvidirala više od 400 ustaša (svaka čast, čestitke) ali samo jednog gibaničara. Sramota je za UDB Jugoslavije što je pop Momčilo Đujić umro prirodnom smrću. A što se tiče komunističke diktature, eno u Užicu vraćaju Titov spomenik. Nije bilo dovoljno 25 godina koliko trujete i lažete, prozreli vas Srbi, bagro četnička.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.