Objavljene lokacije reciklažnih kontejnera u Beogradu (MAPA) 1Foto: SRDA

Interaktivna mapa Gde reciklirati (www.gdereciklirati.rs) ažurirana je i dopunjena sa više od 1.000 lokacija reciklažnih kontejnera u Beogradu.

Dostupne su informacije o mestima podzemnih kontejnera za odvajanje otpada za reciklažu kao što su limenke, PET boce, papir i karton, staklena i Tetra Pak ambalaža.

Ažurirane su i lokacije zvona za staklo i reciklažnih ostrva koja se sastoje od tri kontejnera. Na mapi se mogu pronaći i prese za limenke, reciklomati i reciklažne kante u objektima, kao i sakupljačke firme i reciklažni centri u prestonici.

– Potrudili smo se da građanima pružimo sveobuhvatne informacije o mestima za odlaganje otpada za reciklažu u Beogradu. Takođe, mapu redovno dopunjavamo lokacijama iz opština i gradova širom Srbije koji uvode primarnu separaciju. Građani su veoma zainteresovani za reciklažu, samo im treba ponuditi odgovarajuću infrastrukturu i informisati ih gde i kako da predaju otpad. Za proteklih više od godinu dana, koliko postoji mapa, dobili smo mnogo sjajnih komentara građana i firmi, kao i razna pitanja o upravljanju otpadom – rekla je urednica portala SRDA.rs Suzana Obradović, koja je osmislila ovu mapu.

Objavljene lokacije reciklažnih kontejnera u Beogradu (MAPA) 2
Foto: SRDA

Reciklažna mapa Srbije obezbeđuje informacije gde možete da predate otpad za reciklažu i koju sakupljačku firmu ili reciklažni centar možete da pozovete da preuzmu otpad. Klikom na plavu, žutu ili zelenu ikonicu otvara se prozor sa informacijama o adresi, šta se sakuplja na toj lokaciji i putanja. Dostupna je pretraga prema 24 vrste otpada i prema lokalnim samoupravama.

Na mapi Gde reciklirati možete pronaći i najbliža mesta za reciklažu u odnosu na vašu lokaciju klikom na opciju „Moja lokacija“ u gornjem levom uglu sajta.

Na stranici Šta se sakuplja posetioci mape mogu pronaći edukativne tekstove o vrstama otpada koji se recikliraju. U sekciji Vesti se nalaze sve novosti iz oblasti otpada, reciklaže, cirkularne ekonomije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari