Obnovićemo 600 kuća i 20 ulica: Igor Mirović otkrio kako će izgledati Almaški kraj u Novom Sadu 1Kako bi trebao da izgleda Almaški kraj, foto: Pokrajinska vlada

Rekonstrukcija Almaškog kraja počinje na proleće, a predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je na svom Intagram profilu otkrio kako će izgledati jedan od nastarijih delova Novog Sada u novom ruhu.

„Na proleće će, uz saradnju Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada, započeti jedan od najznačajnijih projekata u novosadskoj istoriji – potpuna rekonstrukcija i revitalizacija Almaškog kraja. Ekskluzivno objavljujem skice iz projekta koji predviđa rekonstrukciju 600 kuća, uz potpuno novu infrastrukturu u dvadesetak ulica u bloku između Kosovske, Almaške, Pašićeve i Temerinske ulice“, napisao je Mirović na pomenutoj društvenoj mreži.

Grad Novi Sad i Vlada Vojvodine, uz saradnju sa Udruženjem „Almašani”, pre dve godine izdvojila je 100 miliona dinara za finansiranje idejnog i glavnog projekta uređenja čitavog Almaškog kraja.

Taj posao je završen, sve dozvole su pribavljene i obnova starog dela Novog Sada uskoro treba da počne.

Kako navode iz Vlade Vojvodine, sve kuće koje su u režimu zaštite biće sanirane; obnoviće se krov, zameniti oluci, ako je potrebno i stolarija, te urediti nove fasade.

„Biće rekonstruisana celokupna vodovodna i kanalizaciona mreža, postavljena nova rasvete i urbani mobilijar, ulice će biti prekrivene kamenim materijalom, a biće i potpuno drugačije uređen saobraćajni tok“, rekao je Mirović.

Obuhvaćen prostor obnove je površine 22,58 hektara, odnosno 20 ulica i 600 objekata.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari