Obolela 423 zdravstvena radnika, što je oko 12 odsto od ukupnog broja

Ostavite komentar


  1. Sto znaci da nemate pojma o proceduri zastite na radu.Mnogo je do sada pogresnih stvari napravljeno

  2. Ovaj predmet sam polagala kod prof Tatjane Pekmezović. Ne razumem zašto dr Darija stalno ponavlja jedno te iste uopštene izraze rezervoar zaraze, zaražavanje, kolektivni imunitet, starija populacija i sl. Ovi uopšteni nazivi i objašnjenja se nalaze u osnovnom priručniku epidemiologije u prvom poglavlju. Nekim lekarima bi bar malo bilo neprijatno slušajući ovako uopštene analize, kao da se radi o novinskom članku ili sa wikipedie. Stručnst kad tad izađe na videlo. Profesorice jako loše prikrivate vaše neznanje, promenite taktiku provalili su vas svi, jer i sa druge strane vas slušaju i oni koji se bar malo razumeju u epidemiologiju.

  3. Zasto neko od novinara ne pokrene pitanje sta je razlog tolikog broja zarazenih medicinskih radnika? Moje misljenje je da lekari idu na razno razne ”seminare”, tj vode ih farmaceutske kuce na turisticka putovanja kao zasluga za napisane recepte.
    Ako su za ovo stanje krivi pacijenti, onda nasi lekari nemaju pojma kako da se zastite.

  4. direktori muvaju, pricam iz iskustva dovodili su u početku osoblju iz bolnice bolesne i zarazene oni su bili obicna interna odeljenja bez zastite kada su saznali da su pacijenti zaraženi osoblje je tražilo da idu u izolaciju a direktor im nije dao terao ih da rade i ako su bili u kontaktu sa zarazenima i naredili da mora da cute. u stranacki sajtovima i fb grupama isti ti direktori su se hvalili da je na njihovim odeljenjima sve pod kontrolom da nema zarazenih a radili su bolesni radnici lečili bolesne bolesnike i sad su to navodno kovid bolnice, navodno su izbacili interne bolesnike i uveli kovid bolnice a sve su se već medjusobno potražili a direktori kriju pravo stanje

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.