Obračun kriminalaca, uz pomoć stranaca

Sociolog Dražen Lalić, profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, o stvarnoj pozadini krvavog sukoba navijača

Ostavite komentar


  1. Kakva zbrka ili možda ima to svog savršenog smisla. Znači, dovedeš 10 momaka iz Hrvatske, preuzmeš Južnu tribinu i odmah neredi na ulicama Beograda? Da se destabilizuje "situacija" koja je tako stabilna i prosperitetna u Beogradu i to, gle čuda, baš pred izbore u istom. Još gora zbrka je drugi deo. Hteli da preuzmu unosne poslove trgovine drogom? Znači Južna tribina je u isto vreme "čuvar stabilnosti" ove vlasti ali i "do guše" u "unosnim poslovima", baš neprijano. Očekujemo dakle da predsednik zvanično primi ove iz Alkatraza koji odbraniše Južnu tribinu od "stranih plaćenika i domaćih izdajnika" i dodeli im prigodno oredenje. Prilog na RTSu će pratiti tekst "za herojsku odbranu stabilnosti i prosperiteta u prestonici kao i svoje lične ekonomsle stabilnosti u vidu nezvaničnih unosnih poslova". Ovi će "prvoborci" uskoro morati da se dokazuju i u pravljenju "stabinosti vlasti" nakon izbora. Moraće se disciplinovati po koji odbornik brojnih Bgd opština u gepeku crnih džipova sa zatamnjenim prozorima da promeni mišljenje. Tako ova vrsta kohabitacije vlasti i paralelnih "navijačkih" struktura iako prividno zbrkana ima svog savršenog smisla.

  2. Dotičnog gospodina ću morati malo da ispravim, iako je rekao dosta istinitih stvari.
    Pirotehnička sredstva se mogu uneti vrlo lako, bez ikakvog poznavanja redara jer oni pretresaju. Prijatelj je uneo baklju ispred mene jer ga nisu lepo ni pretresli a iz unutrašnjosti smo doputovali da gledamo utakmicu, i nemamo veza sa navijačkim grupama. I smešna je priča oko kontrole narkotika, jer gospodin nije svestan da je u Srbiji malo toga na ulicama, jedino je bitan trafiking od koga se zaradi lova. Hrvatska je prepuna narkotika u odnosu na Srbiju, ko je letovao po Dalmaciji, zna o čemu govorim, najlagodnije se nudi na javnim mestima sa policijom, niko ne reaguje.
    Kontroliše se masa koja može da protestvuje protiv nečega, kao što su bili protesti po pitanju Kosova itd. I tamo kompletnu scenu kontroliše jedan gospodin koga je naveo pa kolilo su bolji, ne bih o tome, isti taj odlazi kod predsjednice kao najbolji prijatelj. I podsetio bih na ono čuveno Torcidino razoružavanje specijalaca na Poljudu, kada su izbili neredi, pa Torcidaši mahali pištoljima, čega nema kod nas.
    Smatram da je Hrvatska poslednja zenlja na koju se trebamo ugledati i porediti, bolje bi bilo sa ste pronašli eminentnije sagovornike jer dotični je imao manjak introspekcije u ovom intervjuu.
    A redakciju lista Danas bih zamolio da ne cenzuriše komentare (pošto to činite šakom i kapom) koji su drukčijeg stava jer ste onda isti u jednoumlju protiv koga se zalažemo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.