Svetski dan borbe protiv pušenje u Somboru je obeležen otvaranjem izložbe nagrađenih radova učenika viših razreda osnovnih škola Okolina bez duvanskog dima u Domu učenika srednjih škola. Najbolji rad imala je Saška Đerić, a nagrada, dar opštine Sombor, pripala je njenoj školi 21.

Svetski dan borbe protiv pušenje u Somboru je obeležen otvaranjem izložbe nagrađenih radova učenika viših razreda osnovnih škola Okolina bez duvanskog dima u Domu učenika srednjih škola. Najbolji rad imala je Saška Đerić, a nagrada, dar opštine Sombor, pripala je njenoj školi 21. oktobar. Dodeljene su dve druge nagrade – Ani Bošnjak (OŠ Avram Mrazović) i Milici Burgijašev (OŠ u Stanišiću) i tri treće – Daliboru Lončareviću i Milici Vujaković (OŠ Vuk Karadžić) i Feriju Hornu (iz Doma za nezbrinutu decu Miroslav Mika Antić).
Otvarajući izložbu, primarijus dr Vladimir Panić, parafrazirajući naslov vesterna, rekao je da obračun sa duvan počinje tačno u podne i izrazio nadu da će, kao i u filmu, neprijatelj biti pobeđen. Dr Miloš Božičković, direktor Doma zdravlja izjavio je da je od danas pušenje zabranjeno u svim prostorijama ove ustanove, a dr Sandra Martinović, načelnica Centra za prevenciju u ovoj ustanovi pozvala je Somborce da ostave duvan, saopštivši da je su se u poslednjih 12 meseci Savetovalištu za odvikavanje od duvana javila 72 Somborca, a da ih je polovina definitivno ostavila cigarete. Na štetnost pušenja ukazala je i dr Jovanka Andrić, naglašavajući da je ovaj porok u velikoj meri prisutan i kod najmlađih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari