Obućina: Predsednik nek uđe u istoriju, bar zbog toga što deceniju vlada kako hoće 1Foto: Zoran Lončarević

„Danas se okupio ‘narod protiv trovača’. Gde? U Beogradu, pod prozorom predsednika“, rekla je Jelena Obućina u uvodu Dnevnika koji se emituje na televiziji Nova S.

Obućina je zatim nastavila rečima:

„Kakva greška organizatora. Pa ne misle valjda da predsednik truje narod. Predsednik ima druga posla. On ulazi u istoriju. Svojeručno je pisao zaključke na sednici pre devet meseci, ali ako to nije za istoriju neka uđe bar zbog toga što deceniju vlada kako hoće.

I zašto organizatori protesta ne slušaju po Ustavu najmoćniju osobu u državi? Anu. A ona kaže da je vazduh prosečno ok, da je inflacija prosečna i podnošljiva jer Evopa će u recesiju a mi nećemo.

Da će i poskupljenja struje biti u skladu sa prosečnim domaćinstvom i u okviru borbe za bolji život građana. A onda doda: ‘Predsednik je najbolje predvideo šta će se dešavati i zato nam je bilo lakše da se držimo samostalne politike. Kao da je video kakvi će sve pritisci i podmetanja uslediti. Koliko je samo on promišljeno pristupio da smo mi zahvaljujući njemu mogli da se spremimo za sve što nas čeka’.

Sad je možda jasno zašto su ljudi išli na Andrićev venac. Jer sve je oko proseka jedini je predsednik izvanredan. GUNDERLIGI BAŠLADI – ovako se kaže počeo je dnevnik u Turkmenistanu“, završila je Obućina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari