Obustavljen prijem 52 zdravstvena radnika u niškom Univerzitetskom kliničkom centru 1UKC Niš: Foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ/DS)

Univerzitetski klinički centar (UKC) u Nišu obustavio je postupak za prijem 52 zdravstvena radnika u radni odnos na određeno vreme, navodeći kao razlog novi kadrovski plan Ministarstva zdravlja koji to ne omogućava.

Vršilac dužnosti direktora UKC dr Zoran Perišić istovremeno je doneo odluku da se poništava oglas za prijem ovih radnika na određeno vreme, sa punim radnim vremenom, radi zamene privremeno odsutnih zaposlenih do povratka na rad.

U obrazloženju odluke, koju je potpisao zamenik v.d. direktora UKC dr Radmilo Janković, navodi se da je 1. aprila ove godine Ministarstvo zdravlja dostavilo novi kadrovski plan UKC-u i filijali Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja za Nišavski okrug, u kojem se navodi da je broj zaposlenih u ovoj ustanovi već „iznad normativa“.

“Imajući u vidu da je po kadrovskom planu za 2024. godinu broj zaposlenih u Univerzitekom kliničkom centru Niš iznad normativa definisanih kadrovskim planom, za novo zapošljavanje u traženim strukturama neophodno je pribavljanje saglasnosti Komisije za kadrove zdravstvenih ustanova Ministarstva zdravlja, te nema uslova za okončanje postupka za prijem u radni odnos”, navodi se u odluci o obustavljanju postupka za prijem.

Oglas je, inače, bio raspisan 14. marta za 24 više medicinske sestre, odnosno tehničare opšteg smera, dva viša fizioterapeuta, 20 medicinskih sestara, odnosno tehničara opšteg smera, pet ginekološko- akušerskih sestara i jednog laboratorijskog tehničara.

Svim kandidatima koji su se prijavili dokumentacija će biti vraćena, na njihov zahtev.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari