Od 25 miliona dinara za sufinansiranje, oko 21 dobila dva medija u Vranju 1Foto: Dušan Pešić/Danas

Od 25 miliona dinara, koliko se od novca građana Vranja izdvaja za sufinansiranje projekata medija koji uz finansijsku pomoć Grada žele da izveštavaju u interesu Vranjanaca, oko 21 milion dinara, dodeljeno je dvema lokalnim televizijama i njihovim portalima – Radio televiziji Vranje (RTV Vranje) i Televiziji Vranjska Plus.

Kako se navodi u tabeli iz Predloga odluke o raspodeli sredstava za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja,na teritoriji grada Vranja u 2023. godini, RTV Vranje je za projekat „Grad koji ima dušu“ dato osam miliona dinara, TV Vranjska Plus je za projekat „Ostajte ovde za bolje Vranje“ dobila 8,5 miliona dinara, a Vranjanci će finansirati i projekat Radio televizije Bujanovac, „Vranje kroz objektiv“, sa 600.000 dinara, objavio je danas portal Slobodna reč.

Te dve televizije novac će dobiti i za rad njihovih portala, RTV Vranje za projekat „Reci NE nasilju“ milion dinara i TV Vranjska Plus za projekat „Lajk za sport“, 1,2 miliona dinara.

Dodatno, Radio Vranje će za projekat „Sećanje“ dobiti dva miliona dinara.

Redakcija OK Radija, za koju se inicijativom Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM) posredstvom sajta Donacije.rs prikupljaju sredstva za pomoć „kako bi se odbranila od pritisaka i pretnji i nastavila rad“, jer se sa njima suočava „zajedno sa zaposlenima u kafiću No Comment koji posluje u okviru OK radija i prihodima omogućava održivost“, za dva projekta dobiće 1.050.000 dinara, odnosno oko 9.000 evra.

U pitanju su projekat „Medijsko ogledalo“ OK Radija, koji će Vranjanci sufinansirati sa 700.000 dinara i projekat „Aktivizam i mladi“, internet portala OK Radija, za koji je izdvojeno 350.000 dinara.

Kada su u pitanju ostali projekti radio stanica koje će Grad podržati novcem Vranjanaca, tu su Miloš Stošić PR Agencija za marketing SKAY MEDIA TEAM Ranutovac, sa projektom „Znameniti gimnazijalci vranjske čaršije“ na radio stanici „Vranje Radio Skay“, za koji je izdvojeno 150.000 dinara, kao i Radio Ritam Vranjska Banja, sa projektom „Poljoprivredni magazin“ koji će Vranjanci platiti 700.000 dinara.

Od 3.850.000 dinara, koliko je izdvojeno za sufinansiranje medijskih projekata internet portala, više od polovine iznosa ide za pomenute portale televizija RTV Vranje i Vranjske Plus – 2,2 miliona dinara.

Pored toga, sa 550.000 dinara biće podržan projekat portala Vranje News (Eko Raport), sa 400.000 dinara portala Info Puls (Posebna briga za posebne potrebe), sa 350.000 dinara pomenuti portal OK Radija, sa 200.000 dinara portal Vranjski Online Magazin i njihov projekat „Vršnjačko (NE) nasilje“, a sa 150.000 dinara projekat portala iz Bujanovca koji se zove „Pčinjski 017“.

Dodatno, za projekat kuće Kopernikus iz Beograda, „Priče iz Vranja“, grad će dati 500.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari