Od ponedeljka ponovo privremena kovid bolnica u hali "Čair" 1Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC (Ilustracija)

Zbog pogoršanja ekonomske situacije u Nišu i na jugu Srbije, u niškoj hali „Čair“ će najkasnije početkom sledeće sedmice početi da radi privremena kovid bolnica, a u niškom Domu zdravlja još jedna kovid ambulanta, saopštili su zvaničnici niškog Kliničkog centra i Doma zdravlja.

Pomoćnik direktora KC Niš Goran Stanojević je rekao da će privremena bolnica u „Čairu“, čije se opremanje privodi kraju, imati 196 kreveta, a da će u nju biti smeštani pacijenti sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom kojima nije potrebna kiseonička potpora.

U prvom talasu epidemije, tokom aprila i marta, u „Čairu“ su bili smeštani isključivo pacijenti sa lakšim simptomima.

Dom zdravlja je saopštio da će pri ovoj ustanovi od ponedeljka ujutru početi da radi druga kovid ambulanta, u ambulanti „Čair“, gde će građani sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid 19 obavljati kliničke preglede, laboratorijske analize i testiranje na korona infekciju PCR, serološkim i antrigenskim testovima.

Pacijenti sa tim simptomima su dosad mogli da se jave samo kovid ambulanti u Duvaništu.

U niškom KC je u poslednjih nedelju dana broj hospitalizovanih kovid pacijenata je dupliran, dok se u Domu zdravlja dnevno na preglede javlja više od 500 pacijenata, iako ih je početkom ovog meseca bilo tek nešto više od 300. Broj hospitalizovanih je prešao stotinu početkom ove sedmice, a pre 25. oktobra bio je manji od 50.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari