Od SANU do spomenika „Zašto?“

Tragom sećanja na sukobe devedesetih u organizaciji Centra za primenjenu istoriju

Ostavite komentar


  1. Када прочита овај ваш чланак, човек лако може да стекне утисак да је агресију на СР Југославију 1999 године извршио „ауторитарни“ предсдник Слободан Милошевић а не злочиначки НАТО пакт.

    1. Pa to je i cilj svih ovih setnji. „Pronasli“ smo i osudili glavnog krivca za bombardovanje RTS-a. Treba na slican nacin pronaci i krivce za stradanje male Milice, za one ljude pobijene u vozu u Grdelickoj klisuri, kao i za sve ostale stradale u „humanitarnoj“ kampanji, koju su, „za nase dobro“, sprovelu svi nasi „zapadni prijatelji“.

  2. Ako Milosevicev rezim krstimo autoritarnim a za njegova vakta je uvedeno visestranacje kako da nazovemo rezim koji je predhodio gde je visestranacje bilo zabranjeno a zatvori puni politickih zatvorenika?

  3. Lepo je pročitati da neko sme da pokaže ko je zamislio i odakle su stradanja počela.
    Da . SANU. Ali ne samo zbog Memoranduma,već zbog svekolikog monarističkog,kleronacističkog,rusofilskog delovanja,širenja laži i mitova među ubogom polupismenom srbadijom.
    Ali toj “ srpskoj eliti “ treba i čestitati : sada imamo prestolonaslednika,simboli države su sve samo ne simboli republike,država je organizovana na organizacijionim principima carske Rusije,proterana trećina stanovnika koji ne dele njihovo mišljenje..
    Jedino im se Darvin opire.
    A dokle će videćemo.

    1. Pravi ste drama king i dosta neobavesten, ostrasceno gledate na svet. Prvo, govoriti jednom narodu da je „Srbadija“ (slicno kao sve Afrikance klasifikovati kao N-word) samo govori o tome da ste rasista-o kakvim onda tekovinama slobodne civilizacije i demokratije (republike) Vi govorite? Drugo, licno sam mornarhista i nisam rusofil, tako da time pokazujete mitomaniju/ primitivizam u svojim pogledima na srpsku monarhiju. Trece, mi nismo Saud. Arabija gde neistomisljenicima, homoseksualcima i drugima secemo glave, koliko ja vidim poslednjih 20 godina ljudi dosta otvoreno javno predstavljaju svoje stavove (evo Vi necenzurisano pljujete po svojim neistomisljenicima ovde). Ne dramite, nije ovde idealno ali toliko diskriminacije u kratkom komentaru je stvarno za sudsku parnicu. PS Darvin je bio Bogougodan covek celog zivota, od Biblije se nije odvajao i svoje okruzenje je ucio Svetom Pismu, tako da ako zelite da krenete onu pricu „Crkva je kriva za sve“, tu ste tek u zabludi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.