Odbijen zahtev za rehabilitaciju Nedića

Ostavite komentar


  1. Jedina ispravna logika. Dobro sredstvo za zaustavljanje vec apsurdnog revizionistickog pokreta.

    1. G. Kostiću, sa prvom rečenicom se slažem, posle 30 Miloševićevih godina, dobro je znati da ima barem jedan građanin Srbije koji misli kao vi (i ja). Sa drugom rečenicom se uopšte ne slažem. Ovo će samo pružiti alibi srpskim neofašistima tipa prof. dr Predrag Marković zamenik predsednika SPS koji je već iskoristio priliku da naglasi da „nema nikakve sumnje da je general Mihailoviće bio antifašista“. Profesor BU laže, patrijarh laže, SANU laže, srpski sudovi rehabilituju koljače, SPC koljače proglašava za svece. Greh je u takvoj državi da jedini Nedić siroma ostane nerehabilitovan. Nedić ostade kratkih rukava a njegovog šefa Specijalne policije rehabilitovala Demokratska stranka koja sliku brižno čuva na zidovima Skupštine grada pored Žike Kovačevića i Branka Pešića, uz blagoslov predsednika Srbije.

      1. Da li se radi o ratnom zločincu Božidaru Bošku Bećareviću? Da li njegovu sliku na zidu drži DS? Ukoliko je tako, DS je, onda, pronacistička politička formacija.

      2. A od vas navodnih anti fasista ne moze da se zivi. Uostalom u mom selu jos neki u generaciji moje babe ima da prenesu sledece „rat nismo videli dok nisu dosli rusi i partizani“. Inace moj drugi pradeda je iz susednog sela gde je tokom rata streljan kao komunista zasta i danas nosi jedna ulica njegovo ime. On kao i 3/4 predratnih komunista nisu preziveli rat, a ovi sto su dosli posle njih su zapravo izuzev rasizma ispunjavali sve ostale nacisticke ideje – politicke cistke, totalitarnu drzavu, gusenje slobode govora…sve ono sto zapravo spada u u definiciju fasizma. Da ne pricam da je ostalih 1/4 prezivelih komunista kojima je zapravo ideologija bila primarni faktor ocisceno u prvih par decenija i da je dobar deo njih uvideo greske koje su pravljenje. Tako da ideju antifasizma sigurno nece da simbolizuje general Jovo Kapicic, i da biram uvek bi izabrao generala Mihajlovica nego njega. Tako da malo ohladite. I konacno batalite pricu da je Mihajlovic bio fasista, nema dokumenta koji to pokazuje. To da je bio antikomunista i krajem rata saradnik je jedno a fasista totalno drugo.

        1. Kakav crni antifasista Draza? On antifasista, a vojska mu klala po Sandzaku i Bosni Muslimanske zene, starce i decu, nenacionalni elemet, kako to zove Draza. Nema tu ni A od antifasizma. Ono malo Jevreja sto je preteklo spasilo se od Nedca i Nemaca odlaskm u partizane. Antifasizam je internacionalan. Osim sto je tajno saradjivao s Nemcima, o tome je pisao istoricar Valter Manosek i agent Abvera Matl, javno je saradjivao s talijanskim fasistima. Na zahtev Saveznika da prekine saradnju s Talijanima, Draza je rekao “da se njih nece odreci, jer su mu oni jedini izvor snabdevanja”. Mladjeni Markovic bi trebalo da nam odgovori, cime su Talijani snabdevali Drazu i zasto? Makaronama mozda ili su ga naoruzavali znajuci da to oruzje nece biti upotrebljeno protiv njih i Nemaca, vec da ce ga koristiti protiv partizana. Markovic sugurno zna da je Pavelic porodicama pognulih cetnika isplacivao penzije. Paveliceva cerka Dunja tvrdi da je njen otac slao Drazi lekove protiv tifusa.

  2. 1). U krivičnom pravu postoji pojam KRAJNA NUŽDA, kada se krivično ne odgovara za izvršeno delo, ako se time otklanja veća opsanost (NPR: biološko nestajanje naroda)!
    2). Najodlikovaniji srpski general Milan Nedić je prihvatio da bude Predsednik vlade Srbije i sarađuje sa okupatorima , da bi tako spasio Srbe od biološkog uništenja koji su planirali jugo-komunsti i nacisti u NDH i susednim državama koje su uzele srpske teritorije !

  3. Nedic je spasao Patrijarha iz logora Dahau i jedva je uspeo da Srbi ne ginu na Istocnom frontu. Sprecavao je krvoprolice srpske krvi kad god je mogao i to mu deca komunizma koja jos vladaju Srbijom skola NKVD nikada nece oprostiti. Ako Srbija ikada bude slobodna, Nedić ce se izgovarati sa postovanjem.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.