Održana 8. Fijakerijada u Smoljincu 1

Nakon koncerata srpskih rok grupa „Riblje Čorbe“ i „Kerbera“ koji su održani kao pred dešavanja u okviru pratećih programa 54. LJKI, juče na veliki Verski praznik “Velike gospojine“, u Smoljincu, opština Malo Crniće, održana je prvi zvanični program tih manifestacije, 8. po redu „Fijakerijada“.

Na toj, već tradicionalnoj manifestaciji, okupio se rekordan broj, kako fijakera koji su se takmičili, tako i gledalaca.

Cilj ove manifestacije je popularizacije konjarstva u Braničevskom okrugu i kao takva, od pre nekolko godina uvrštena je u zvaničan prateći program Ljubičevskih konjičkih igara, a pošto se prve održavaju predstavljaju početak programa u okvirima LJKI-ja.

Organizatori ove manifestacije su Konjički klub “SIGLAVY” iz Carevca, sekcija Smoljinac, a pokrovitelji fijakerijade bili su Skupština opštine Malo Crniće i mesna zajednica Smoljinac.

Fijakerijadu otvorio je predsednik Opštine Malo Crniće Mališa Antonijević kioji je tom prilikom istakao da je ova manifestacija veoma značajna za opštinu Malo Crniće, koja je, ustvari i sama najava Ljubičevskih konjičkih igara. Manifestaciji su prisustvovali ispred grada domaćina LJKI članovi gradskog veća Ana Miljanić i Dalibor Miljković.

Pobednik ove fijakerijade učestvovaće u svečanom defileu u petak 01. septembra, kada će se 54. LJKI zvanično otvoriti predsednik republike Srbije, Aleksandar Vučić.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari