U organizaciji Auto sportskog kluba „G.A.G.A Rejsing tima iz Beograda, uz suorganizaciju petrovačke Turističke organizacije i opštinske Direkcije za izgradnju i razvoj, a pod pokroviteljstvom opštine, u Petrovcu su prošlog vikenda održane Treće brdske trke „Petrovac na Mlavi 2010“.

Bilo je to prvo okupljanje domaćih takmičara za šampionat Srbije u automobilizmu, a prema rečima Živojina Milića direktora trke, učešće je uzelo 39 takmičara. Trke je proglasio otvorenim direktor opštinske Turističke organizacije Dragan Ilić koji je istakao da je ovaj sportski događa bio prilika više za upošljavanje turističkih potencijala u opštini, pre svega banjskog kompleksa u Ždrelu, kao i objekata seoskog turizma. Inače, trka je vožena na delu putnog pravca Melnica-Kučevo, na stazi dugoj 2.170 metara.

Nakon tri vožnje na brdskoj trci u Petrovcu, u generalnom plasmanu najbolji je bio Dušan Borković iz ASK „Bak“ iz Pančeva, drugo mesto osvojio je Darko Božilović iz ASK „Centar Boban“, a trećeplasirani je bio Saša Toroman iz ASK „Avala rejsing tima“. Na završnoj svečanosti priznanja su uručena i pobednicima trke po klasama kojih je bilo osam. Podeljena su priznanja i za plasman klubova, ekipa sponzora, a organizator relija ASK Gaga rejsing tim je plakete za izuzetan doprinos u razvoju auto i karting sporta dodelio predsednicima opštine i SO-e Radiši Dragojeviću i Milančetu Aćimoviću, Opštinskoj Turističkoj organizaciji i Direkciji za izgradnju i razvoj, a poseban pehar za pomoć u organizaciji trke uručen je načelniku saobraćajne policije Požarevac Darku Jeremiću. Završnicu manifestacije obeležio je i izbor mis auto i moto karting sports, a tu titulu je u Petrovcu ponela Jelena Milošević iz Smedereva. U toku trke desila su se tri incidenta, odnosno izletanja vozila sa staze, na sreću bez povređenih vozača, a o bezbednosti trke starale su se ekipe Policijske stanice, hitne pomoći i vat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari