Tragično je da se pokušava ugroziti uspešan rad Komisije za istraživanje ubistva novinara manipulacijom pomoći koju je dao moj ured za kampanju protiv nekažnjivosti. Mi nismo nikada finansirali niti je ikada traženo od nas da finansiramo rad komisije, nego smo finansirali kampanju i promovišemo rad komisije kao najbolji primer u regiji OEBS-a, istakla je predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović, osvrćući se na natpise pojedinih medija kako je OEBS finansirao rad Komisije.

– Ovo je jedan od velikih uspeha Srbije, i dokaz da se čak i ovako teški slučajevi mogu rešiti kada postoji politička volja. Samo da podsetim da je Komisija osnovana nakon mog sastanka sa tadašnjim zamenikom premijera a današnjim premijerom Vučićem, navela je Mijatovićeva. Ona je dodala da je Komisija već omogućila da se dođe do podizanja optužnica za ubistvo Slavka Ćuruvije, „a kampanja je definitivno podigla svest da je neprihvatljivo da se ne kazne ubice i nalogodavci“.

– Kvalitet kampanje je takođe priznao i Evropski parlament, jer ju je ovih dana uvrstio u finalni izbor za glavnu nagradu za društveno-odgovorne kampanje, zaključila je Mijatovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari