Oglasili se komunalci iz Vranja zbog jarca: Pitajte inspekciju zbog čega smo jurili životinju 1Foto: Skrinšot / Fejsbuk / Miloš Ristić

JKP „Komrad“ dobilo je nalog komunalne inspekcije, odnosno inspektora zoohigijene, da uhvatimo nekoliko koza i jarca, i da ih zbrinemo u Ristovcu, gde se nalazi ogledno dobro Srednje poljoprivredno-veterinarske škole „Stevan Sinđelić“ iz Vranja. Zbog čega je naše preduzeće dobilo nalog da uhvati i odveze te životinje, ja ne znam, možete da vidite sa načelnikom inspekcijskih službi, Bobanom Antanasijevićem, zašto je to naloženo, rekla je za Danas Nela Cvetković, izvršna direktorka JKP „Komrad“.

Podsetimo, prošle nedelje su na društvenim mrežama postavljani video-snimci na kojima se vidi kako radnici vranjskog javno-komunalnog preduzeća pokušavaju da uhvate jarca, kao i nekoliko koza, i vozilom ih transportuju u Ristovac.

„Da li ta žena u čijem su vlasništvu životinje nije u stanju da o njima brine, ne znam, jer inspekcija nama ne navodi razloge, već nam da adresu i kaže šta treba da uradimo. Mi smo postupili po nalogu, s obzirom da smo zaduženi kako za uginule životinje, tako i za žive, a postupamo i onda kada se dese ovakve i slične situacije“, rekla je Cvetković.

Životinje u tom oglednom dobru u Ristovcu, prema njenim rečima, „dobijaju hranu, nisu bačene“.

„Pored koza i jarca, tamo su zbrinute i druge domaće životinje. Ima svinja, krava i ovaca, kako bi deca koja pohađaju Srednju poljoprivredno-veterinarsku školu imala praksu. Skoro smo imali problem sa nekim konjem, nije se znalo čiji je, odveden je u Ristovac i čuva se dok se ne nađe vlasnik“, istakla je izvršna direktorka JKP „Komrad“.

Naglasila je da jarac „opasna životinja“ i da radnicima ovog preduzeća „nije bilo jednostavno“ da uhvate jarca, dok su koze bile „mirne“.

„Malo je na društvenim mrežama to prikazano komično, ali bih ja pitala svakog od njih kako bi oni uhvatili jarca koji sigurno teži bar sto kilograma i koji je mnogo jak. Brinula sam se za naše zaposlene, da ih jarac ne povredi“, istakla je Cvetković.

Boban Antanasijević, načelnik inspekcijskih službi u Vranju, rekao je u telefonskom razgovoru novinaru Danasa da „ne može nikako da nam da te informacije“, kao i da „moramo imejlom poslati pitanja, pa ćemo dobiti sve informacije“. Međutim, do objavljivanja teksta odgovor na pitanja nismo dobili.

Više vesti iz ovog grada ćitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari