Oglasio se MUP povodom bahatog vozača: Problem je što se ne zna na koga se njihove reči odnose 1Foto: Screenshot Instagram @MUP Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je da snimak objavljen na društvenim mrežama i u pojedinim medijima o bahatom vozaču koji je učinio više prekršaja, datira od 24. maja 2020. godine, kao i da je tom prilikom policija podnela prekršajne prijave protiv vozača koji je tada imao 22 godine.

Međutim, policija u saopštenju nije navela o kom vozaču i kom vozilu se radi, jer su se na društvenim mrežama i u medijima, u međuvremenu, pojavili snimci novih bahatih vozača koji divljaju po Beogradu i zaleću se na pešake.

Na TikToku postoji čak i stranica „bahati vozači“, čije ime samo govori o tome kakav sadržaj se na njoj nalazi.

Povodom snimka od pre tri godine, MUP dalje navodi:

„Dvadesetdvogodišnji vozač se tada, u 00.46 časova, upravljajući automobilom u Ulici Pop Lukina, oglušio o znak policijskog službenika da zaustavi vozilo, ubrzano nastavio kretanje prema Brankovoj ulici, prešao preko razdelnog ostrva na kolovoznu traku namenjenu vozilima iz suprotnog smera i prošao kroz crveno svetlo na raskrsnici kod Ušća“, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da ga je policija sustigla na raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i Ulice Stevana Markovića, gde mu je ukazano na učinjene prekršaje i uručen zapisnik o kontroli učesnika u saobraćaju koji je odbio da potpiše.

„Takođe, 29. 5. 2020. godine protiv dvadesetdvogodišnjeg vozača podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom Prekršajnom sudu u Beogradu“, zaključuje se u saopštenju MUP-a.

Iz obraćanja policije ne možemo znati o kome se radi jer su mreže pune vido snimaka bahatih vozača, baš kao što je to primer i u slučaju Uroša Panića.

Ako je reč o njemu, postavlja se pitanje zašto mu je lamborgini tek sada oduzet, a ako je reč o nekom drugom vozaču, neobično je što MUP nije naveo njegove inicijale, marku vozila, kao i povodom kog videa reaguju u svom saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari