Više javno tužilaštvo: Nismo nadležni za slučaj Uroša Panića 1Foto: Screenshot Instagram @MUP Srbije

Momčilo Vidojević, predsednik Novog policijsko sindikalnog saveza, podneo je danas višem javnom tužiocu Nenadu Stefanoviću zahtev za preduzimanje mera i radnji u vezi sa bahatom vožnjom Uroša Panića, kršenjem zakona, ugrožavanjem bezbednosti građana i pretnji policiji. Međutim, iz Višeg javnog tužilaštva poručuju za Danas da nisu nadležni.

“Vaša pitanja u vezi sa Urošem Panićem i opisanim događajima nisu u nadležnosti za postupanje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Upućujemo vas da se obratite nadležnom organu – Prekršajnom sudu u Beogradu”, poručili su Danasu iz VJT.

Iz Prekršajnog suda još nismo dobili odgovor da li će posupati povodom slučaja Panića, koji sem navedenih prekršaja i krivičnih dela, na jednom od snimaka rekao da vozi bez dozvole.

U zahtevu policijskog sindikata tužiocu Stefanoviću, u koji je Danas imao uvid, navodi se da su se prethodnih dana na društvenim mrežama i internet portalima pojavili snimci bahatog ponašanja Uroša Panića, vozilom marke lamborgini, gde se vidi i čuje da vozač ne poštujući zakone Republike Srbije i saobraćajne propise, upravlja vozilom krećući se velikom brzinom uz nagle promene pravca kretanja, upućujući pritom niz uvreda i pretnji na račun policajaca, čime je ozbiljno ugrozio bezbednost kako pešaka tako i drugih učesnika u saobraćaju.

Kako dodaju u zahtevu, postoje osnovi sumnje da je Uroš Panić ovakvim ponašanjem načinio niz krivičnih dela.

“Zahtevamo od Vas da sa saradnicima izdate nalog Ministarstvu unutrašnjih poslova-Uprava saobraćajne policije da Vam dostavi sledeće podatke:

• Registarske oznake i marku putničkog motornog vozila,

• Ime i prezime, adresu i JMBG lica koje je upravljalo vozilom kritičnog dana,

• Snimke sigurnosnih kamera i snimke sa društvenih mreža,

• Da li je izvršeno alko testiranje i testiranje na prisustvo psihoaktivnih supstanci i ako jeste da se dostavi izveštaj a ako nije zašto su propuštene te radnje, i da po prikupljenim dokazima formirate predmet, pokrenete predistražni postupak, odredite zadržavanje licu iz razloga da ne bi ponovilo delo i uticalo na svedoke, a vozilo oduzmete kao predmet krivičnog dela.

Novi policijsko sindikalni savez uputio je dopis ministru policije Bratislavu Gašiću u kome je zahtevao da se preduzmu određene mere i radnje, posle kojeg su pripadnici policije u večernjim satima oduzeli Paniću lamborgini.

“U sklopu mera i radnji koje preduzmete, zatražite i izveštaj policije šta je do danas preduzela”, dodaje se u zahtevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari